Interlopul Romi Neguș, săltat și audiat pentru tentativă de omor: N-aveți ce face?

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 14.04.2021 - 12:05
Interlopul Romi Neguș, săltat și audiat pentru tentativă de omor Foto: bihoreanul.ro

Romulus Markovics, zis Romi Neguş, Aurel Sebastian Filimon și Berger Sándor Dávid au fost săltați de mascați și duși la sediul Poliției Bihor pentru a fi audiați într-un dosar în care sunt acuzați de tentativă de omor.

SHARE

Romulus Markovics a fost luat de pe o terasă, în zona Parcului 1 Decembrie, David Berger direct de pe stradă în timp ce Aurel Sebastian Filimon a fost ridicat de acasă.

Citește și: Prințul Philip către președintele Nigeriei: „Arătaţi de parcă vă pregătiți de culcare". Colecție de gafe

Romi Neguş, care a fost implicat de curând într-un conflict cu Mircea și Vali Nebunu, doi lideri ai lCalnului Sportivilor din Capitală, are deja calitatea de inculpat în acest dosar. El a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor. Vizibil iritat, la plecare, interlopul le-a spus jurnaliștilor: Iarăși mă pozați? Nu aveți ce face?

Citește și: Dezastrul lăsat de Eduard Novak la Ciclism: Federația are conturile blocate și este somată de ANAF

Luni, după audieri care au durat câteva ore, lui Aurel Sebastian Filimon i s-a adus la cunoştinţă că are calitate de suspect, fiind pus sub urmărire penală sub acuzația de tentativă la omor. 

Citește și: Interlopul Corduneanu, condamnat pentru șantaj la 100 de zile de muncă în asistență socială

Lui Romi Neguş, Aurel Sebastian Filimon și Berger Sándor Dávid li s-au prelevat și probe ADN, dezvăluie Bihoreanul. 

 

 

Dosarul de tentativă de omor în care este anchetat Romi Neguș

Patru interlopi mascați au linșat cu bâtele un rival, în plină stradă, în fața unui mall. Loviturile i-au provocat victimei două fracturi craniene, hemoragie craniană și ruperea unei mâini și a unui picior. Incidentul se întâmpla în 2014. Procurorii încă îl ancheteaza pe Romi Neguș.

Atacul a avut după un plan bine pus la punct. Marius Lazăr, zis și Ciobanu, cunoscut ca recuperator, împreună cu prietena sa, fusese la sala de sport aflată în incinta Lotus Center din Oradea, la 15 mai 2014. Acolo fusese urmărit de unul dintre prietenii lui Romi Neguș, Alin Mărginean. Când Lazăr s-a pregătit să plece, Mărginean a dat semnalul, iar în momentul când cuplul a ajuns în faţa mall-ului, bărbatul a fost atacat, din spate, de patru bărbați cu cagule. L-au bătut cu bâtele pe Lazăr timp de două minute în timp ce acesta era pe jos, apoi au fugit. 

Citește și: Interlopul Romi Neguș, anchetat pentru pedepsirea unui rival acum 7 ani. Victima, fracturi de craniu

În faţa instanţei au fost trimişi, sub acuzaţia de tentativă de omor, doar doi dintre atacatori, ambii apropiaţi ai interlopului Romulus Markovics, zis Romi Neguş: Remus Balog, respectiv Cristian Corodi, primul văr, al doilea prieten apropiat al lui Neguş.

Deşi bănuit că a participat şi chiar ar fi coordonat răfuiala, Neguş nu a fost trimis în judecată. Cercetările s-au tergiversat vreme de aproape 7 ani, timp în care dosarul a fost închis în două rânduri. Dar tot de atâtea ori, la cererea victimei, judecătorii au dispus continuarea anchetei, pe motiv că aceasta a fost incompletă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te