Interlopul Rechinu îi cere președintelui Mexicului să aibă grijă de fiul său dacă el va fi asasinat

DE Adrian Costin | Actualizat: 22.02.2021 - 08:52
Florian Tudor, zis Rechinul Foto: reporte24r.com

Florian Tudor, zis Rechinu, este acuzat de fraude informatice cu carduri de peste 1 miliard de euro. Gruparea condusă de român este acuzată și de alte infracțiuni, documentate de FBI, autoritățile din Mexic și Poliția Română. Rechinu este și cetățean mexican.

SHARE

“În cazul în care mi se întâmplă ceva sau îmi vor cauza dispariția, vă încredințez dumneavoastră̆, Domnule Preş̦edinte, să̆nătatea și viața fiului meu Florian, pentru că̆ nu vor putea să̆-i asigure nevoile, pentru că̆ mi-au luat deja tot ce aveam și mi-au distrus toate firmele”, spune interlopul Rechinu într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Mexicului.

Citește și

VIDEO Lider al unuia dintre cele mai violente carteluri mexicane, prins la București

Tupeu de mafiot

În aceeaşi scrisoare, Florian Tudor susţine că nu îi cunoaşte şi nu are nicio legătură cu niciunul dintre politicienii despre care s-a spus că ar fi avut rolul de a proteja reţeaua de romani în schimbul unor sume importante de bani.

Asta în timp ce mai mulți politicieni au recunoscut că îl știu pe mafiotul român, iar un lider de partid a și fost demis din această cauză.

Citește și

Liderul clanului Motanu: „Când ucizi, arăți lașitatea ta în fața dialogului". Legătura cu Emi Pian

 

Mai mult, cel cunoscut sub denumirea Rechinul spune că este de fapt victima unor jocuri de interese intre foste şi actuale puteri politice locale, dar şi centrale şi cere chiar ajutorul preşedintelui statului. Î

n scrisoarea pe care a transmis-o președintelui Mexicului, Tudor povesteşte despre percheziţiile autorităţile de acum 2 ani care în opinia lui au fost abuzive şi împotriva cărora a depus mai multe plângeri care sunt acum investigate.

Mai mult el spune că aceste aşa-zise abuzuri i-au afectat emoţional familia cu atât mai mult cu cât unul dintre copiii săi are probleme de sănătate.

Citește și

Fabuloasa poveste a „Rechinului“, mafiotul oltean din Mexic

Ce spune președintele Mexicului

Andres Manuel Lopez Obrador a cerut chiar el să se facă lumină în acest caz în cadrul unei conferinţe de presă.

Andreas Manuel Lopez Obrador, preşedintele Mexicului: “Dacă sunt funcţionari implicaţi şi dacă aceştia fac parte din puterea executivă atunci trebuie să fie cercetaţi şi dacă sunt responsabili, să fie pedepsiţi oricine ar fi. Dacă aceste persoane incriminate sunt din alte puteri, financiare sau judecătoreşti, trebuie cel puţin să fie denunţate pentru că puteri indepente şi autonome să acţioneze. Facem aşa pentru că nu trebuie să îi acoperim.”

Citește și

VIDEO Conflict cu clanul Duduianu de la maneaua „Eu mă duc la pușcărie mai rău ca la cofetărie"

Mafia română a speriat Mexicul

Conform presei mexicane, care citează surse din interiorul UIF, banda implicată în jafuri de bancomate în Cancun și în alte zone turistice din Mexic este condusă de Florian Tudor, supranumit și „Rechinul” (El Tiburron).

„Cu acordul consiliului pentru securitatea națională al Guvernului președintelui Andres Manuel Lopez Obrador, am blocat conturi ale 79 de persoane fizice și juridice aparținând de un grup infracțional al unor persoane de naționalitate română și mexicană, care s-au implicat în clonare de carduri de credit și debit în zone turistice din țară”, a anunțat șeful UIF, Santiago Nieto, pe contul său de Twitter.

Citește și

Proxeneții români își plimbă prostituatele ca trupele de circ pentru a nu da de bănuit în Anglia

Într-un alt comunicat, UIF a anunțat că a detectat operațiuni de 462,5 de milioane de pesos (aproximativ 19 milioane de euro) și transferuri internaționale de 483 de milioane dar și emisii de cecuri sau transferuri interbancare de 4,6 milioane de pesos (aproximativ 200.000 de euro).

Citește și

Cum a corupt interlopul oltean Rechinu politicieni și polițiști în Mexic. Lider de partid, demis

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te