Interlopii Șpac, Aticu și Box, locotenenții Cămătarilor, recuperatori și pentru o clinică privată

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.05.2021 - 11:46

Procurorii DIICOT au descoperit că interlopii ar fi acționat inclusiv la comanda reprezentanților unei clinici private cunoscute din București. pentru aceasta, ei înființaseră o frma de pază prin care trimteau, la negru, bodyguarzi pentru mai multe cluburi din București.

SHARE

Foștii locotenenți ai Cămătarilor, Alex Stoica, zis Aticu, Marian Sârbu, zis Box și Florin Șpac, fost luptător la Dinamo, au fost ridicați de polițiști în urma descinderilor la 17 adrese din București, Ilfov și Prahova. Împreună cu aceștia au mai fost săltați încă 13 membri ai bandei de recuperatori. 

Citește și: FOTO La 23 de ani, fiul lui Borcea nu are bacul, conduce o mașină de 100 mii € și joacă la pariuri

Cei trei au constituit un grup infracțional organizat  ai cărui membri erau specializați în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverși agenți economici, până la valoarea de 500.000 de euro, prin violențe și amenințări.

Citește și: Cine sunt interlopii și funcționarii care au traficat 45 de locuințe sociale pentru șmecheri

Marian Sârbu, poreclit Box, este cunoscut în rândul interlopilor ca fiind unul dintre cei mai temuți bodyguarzi ai lui Nuțu Cămătaru.

Citește și: Cum a înființat interlopul Țâță „Academia Infractorilor” și cum au jefuit studenții firme celebre

Interlopii Șpac, Aticu și Box, locotenenții Cămătarilor, recuperatori și pentru o clinică privată

Procurorii DIICOT  au descoperit că interlopii ar fi acționat inclusiv la comanda reprezentanților unei cunoscute clinici private din București.

Recuperatorii ar fi obligat mai mulți oameni de afaceri să achite unele creanțe, dar ar fi intervenit și pentru intimidarea conducerii unui institut de cercetare din Capitală, care intrase în conflict cu reprezentanții clinicii Romgermed.

Box, Aticu și Șpac și-ar fi pus pe picioare o adevărată companie de pază, care funcționa clandestin și care furniza, la negru, bodyguarzi pentru mai multe cluburi.

Marian Sârbu zis Box Foto: Facebook

Scandalul de la IPROCHIM

Potrivit unor martori, vineri, 14 martie, în jurul orei 12.00, mai mulți bărbați, conduși de Marian Sărbu zis Box, au descins în curtea institutului de inginerie chimică IPROCHIM,  situat peste drum de Spitalul Militar București. Aceștia i-ar fi spus paznicului „să nu se bage” și „să-și vadă de treaba lui”, pentru că ei „au închiriat spitalul și parcarea”.

Potrivit unor surse din cadrul IPROHIM, ar fi vorba despre clinica privată Romgermed, patronată de controversatul om de afaceri Dorian Schwartz, care funcționează într-un corp de clădire închiriat direct de la conducerea instituției de stat.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că, ani la rând, cu toate că nu era mai mult decât un simplu chiriaș, omul de afaceri ar fi început să folosească parcarea din curtea institutului ca și cum ar fi fost al lui, în sensul în care ar fi transformat-o în parcare cu plată și ar fi încasat câte 6 lei pe oră de la pacienții Spitalului Militar, care nu aveau unde să-și lase mașinile.

În anul 2019, noua conducere a IPROCHIM ar fi decis să închidă, cu un gard, accesul, dinspre stradă, în parcarea respectivă. Atunci, oamenii omului de afaceri ar fi adus o echipă de muncitori care să dărâme gardul respectiv, însă aceștia nu au reușit decât să-l avarieze. Ca urmare, a fost atunci depusă o plângere penală, pentru infracțiunea de distrugere, la Secția 20.

  

 
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.