Un apologet al lui Hitler, propunerea PSD pentru funcţia de judecător CCR

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.05.2019 - 17:59
Gheorghe Iancu. Foto Pedagoteca

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu este propunerea social-democraţilor pentru postul de judecător la Curtea Constituțională, din partea Camerei Deputaţilor.

SHARE

Gheorghe Iancu îl va înlocui pe judecătorul CCR Ştefan Minea al căruia mandat expiră pe data de 15 iunie.

Pe 25 aprilie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a anunţat că PSD va avea două nominalizări, până pe 7 mai, pentru postul de judecător al CCR, o propunere fiind făcută de Senat, iar o alta de Cameră. Conform calendarului ar urma ca, marţi, Comisia juridică să adopte raport cu privire la candidaturile penru funcţia de magistrat al Curţii, potrivit Mediafax.

Cristian Deliorga, judecător la Curtea de Apel Constanța, este cea de-a doua propunere a PSD pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Deliorga este propus din partea Senatului, în locul judecătoarei Maya Teodoroiu, al cărei mandat expiră luna viitoare.

Totodată, referitor la nominalizările pentru posturile de magistrat la Curte, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, că PSD-ALDE va avea o singură nominalizare pentru postul de judecător la CCR, în contextul încheierii mandatului magistratului Maya Teodoroiu.

Gheorghe Iancu, despre Hitler: „Abia în 1942 a început să înnebunească”

În 2017, Universitatea din Bucureşti declara că se delimitează de declaraţiile făcute de profesorul Gheorghe Iancu după ce acesta a afirmat, într-o emisiune la TVR, că Adolf Hitler „era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească”.

„Universitatea din Bucureşti se delimitează de declaraţiile domnului profesor Gheorghe Iancu, făcute în cadrul emisiunii „Recurs la morală” (TVR, 3 iunie 2017). Comunitatea academică a Universităţii din Bucureşti respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legătură cu Holocaustul şi atrage atenţia că declaraţiile membrilor comunităţii academice trebuie să se bazeze pe evidenţe ştiinţifice”, arată Universitatea Bucureşti într-un comunicat de presă.

De asemenea, rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a solicitat conducerii Comisiei de Etică să ia în discuţie declaraţiile lui Gheorghe Iancu.

Totuși, în același an, actuala propunere a PSD a devenit unul dintre noii membri ai Consiliului de Etică şi Management Universitar (CEMU), instituţie ce are ca scop de a promova politicile de etică şi de integritate în cadrul universităţilor.

Soția lui Gheorghe Iancu, condamnată

Tribunalul București a condamnat-o, în 2015, pe Mihaela Udrea, soția lui Gheorghe Iancu și fost director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, la cinci ani și patru luni închisoare cu executare, pentru luare de mită.

Mihaela Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în luna septembrie a aceluiaș an, fiind acuzată că, în perioada 16 aprilie — 27 august 2015, a primit de la șase persoane în biroul său din cadrul Ministerului Sănătăți sume de bani (în total 7.500 lei și 500 de euro) și produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te