FOTO Un orășel din România s-a dotat cu autobuze electrice. Stau la soare. N-au curent și asfalt

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.06.2023 - 10:14
Un orășel din România s-a dotat cu autobuze electrice. Stau la soare. N-au curent și asfalt - Foto: pandurul.ro
Un orășel din România s-a dotat cu autobuze electrice. Stau la soare. N-au curent și asfalt - Foto: asingorj.ro

Un orășel din România s-a dotat cu autobuze electrice. Vehiculele nu pot fi utilizate, însă, și primăria riscă să piardă finanțarea europeană de 6 milioane de lei, pentru că n-a făcut infrastructura de încărcare și nici n-a asfaltat străzile pe trasee, conform proiectului.

SHARE

Primăria Bumbești-Jiu a obținut o finanțare europeană de 6 milioane de lei și a cumpărat în iulie 2022, prin licitație, 3 autobuze electrice. Vehiculele au fost livrate recent, conform contractului, dar nu pot fi utilizate. Stau parcate în curtea spitalului din oraș și, potrivit declarațiilor primarului, vor mai sta mult și bine.

Primăria Bumbești-Jiu riscă chiar să piardă finanțarea pentru autobuzele electrice, deoarece nu poate fi realizată recepția calitativă. Conform proiectului, acesta trebuie făcută în 12 luni de la semnarea contractului, adică în iulie 2023, după instalarea, punerea în funcțiune și testarea produselor, după instruirea personalului indicat de către autoritatea contractantă și modernizarea, asfaltarea, străzilor pe care vor circula noile autobuze. 

Citește și: FOTO În București vor circula 100 de autobuze electrice chinezești, făcute la Ciorogârla. Cum arată

Un orășel din România s-a dotat cu autobuze electrice. Stau la soare

Dar, în cele 11 luni scurse de la licitația pentru autobuze electrice, Primăria Bumbești-Jiu n-a făcut stațiile de încărcare și nici n-a terminat reabilitarea drumurilor. Iar primarul nici nu se grăbește. 

„Trebuie obligatoriu să modernizăm traseele. Va trebui să găsim o soluție pentru entitatea juridică care va opera. 

Vor mai sta pentru că nu trebuie să ne grăbim, nu avem niciun interes să ne grăbim pentru că va trebui finalizată infrastructura rutieră, trebuie realizată platforma unde vor fi instalate stațiile de încărcare și care asigură să zic gararea acestora pe perioada cât se încarcă acești acumulatori”, a declarat primarul Constantin Bobaru, potrivit pandurul.ro.

„Am așteptat și cu asfaltul, așteptăm și cu autobuzele. Noi ne bucurăm că avem asfalt la poartă, că avem trotuare noi. Ne vom plimba și cu autobuzele, că e nevoie”, a afirmat un localnic. 

Citește și: Verde? Autobuzele electrice din Focșani, dotate extra cu „sobă” pe motorină. Crește autonomia

„Mergem la biserică. Și așa e departe, ne ducem cu autobuzele astea când o fi. Numai să nu le dea drumul pe traseu când n-om mai fi noi”, a spus un alt localnic.

Primăria Bumbești-Jiu a cumpărat trei autobuze electrice Isuzu Novociti Volt, ca parte din obiectivul de strategie locală de îmbunătățire a mobilității urbane în oraş. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 5.805.000 lei fără TVA. Iar proiectul presupune amenajarea unei autobaze cu stații de încărcare, precum și modernizarea străzilor pe unde vor circula vehiculele.

Urmărește-ne pe Google News

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te