Firea îi sare în apărare Sorinei Pintea: „Pot fi plătite poate anumite poliţe”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.03.2020 - 08:50
Sorina Pintea și Gabriela Firea. Sursa: Revista 22

Primărița Gabriela Firea se arată „surprinsă” că Sorina Pintea a fost arestată și susține că „pot fi plătite poate anumite poliţe”.

SHARE

„Nu neapărat că mă sperie această arestare, dar vă daţi seama că oricine îşi poate pune un semn întrebare, mai ales că nu avem cum să avem la dispoziţie toate elementele din dosar, nu ştim exact care sunt argumentele anchetatorilor, nu ştim în baza căror dovezi s-a făcut această reţinere. Fireşte, sunt şi oameni care îşi pun întrebarea dacă nu cumva există o legătură şi între faptul că se apropie cu paşi rapizi campania pentru alegerile locale şi pot fi plătite poate anumite poliţe sau pot fi făcute anumite înscenări sau anumite capcane”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3, întrebată dacă o sperie arestarea lui Pintea, care își anunțase intenția de a candida la Primăria Baia Mare. 

Firea a mai spus că le-a transmis colegilor săi ca, mai ales în perioada de început de martie, când se primesc „mici atenţii” simbolice „să fie foarte atenţi” pentru că „se pot întâmpla multe în această perioadă care totul se joacă în cheie electorală, politică”.

Totodată, Firea s-a declarat „surprinsă” de arestarea preventivă a Sorinei Pintea: „Am fost şi eu surprinsă când am văzut ştirile. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Este normal ca în această perioadă să aşteptăm ca instituţiile statului să îşi spună ultimul cuvânt. Nu cred că este cazul ca noi, toţi ceilalţi, să anticipăm sau să tragem concluzii pripite. La nivel uman, îmi pare rău de oricine se află într-o astfel de situaţie, pe că a fost sau nu coleg cu mine, fie că e într-o altă formaţiune politică, sau pur şi simplu o persoană. Nu este nicio plăcere să fii privat de libertate câteva zile sau mai mult timp. Deci, din această perspectivă, tot regretul. Mai departe, ce se întâmplă cu această anchetă, vom afla”. 

Pintea este acuzată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de luare de mită, pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească pe care o conduce, Spitalul Județean Baia Mare, cu societatea comercială.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.