Explozie la o școală din Mureş. O femeie şi un copil au ajuns la spital

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 19.09.2018 - 12:08
Foto: Inquam Photos/ Bogdan Danescu

O explozie s-a produs, miercuri dimineaţă, la şcoala din Voiniceni, judeţul Mureş, iar o femeie şi un copil au ajuns cu arsuri la spital. Alți 70 de elevi au fost evacuați.

SHARE

UPDATE: Conducerea Şcolii Generale Voiniceni afirmă că femeia de serviciu a provocat explozia, ea fiind rănită de suflu, dar şi un elev de 14 ani.

"A fost vorba de o acumulare de la o sobă. Copiii din clasă au simţit miros de gaz şi au mers să anunţe la cancelarie, dar pe hol au văzut-o pe femeia de servicu. Femeia a venit şi a aruncat un chibrit aprins în teracotă, moment în care a avut loc o explozie în interiorul teracotei, care nu s-a dezintegrat, urmată de o flacără. Angajata şi un elev care se afla lângă ea au suferit arsuri de gradele I şi II", a declarat, pentru News.ro, directoarea şcolii, Minerva Bordeanu.

_________________________

Explozia s-ar fi produs după ce a femeia de serviciu a încercat să aprindă focul într-o teracotă şi a avut loc o acumulare de gaze. În urma exploziei a fost rănită o femeie responsabilă cu curăţenia, dar şi un băiat de 14 ani.
Explozia nu a fost urmată de incendiu. Femeia prezintă arsuri de gradul 2, iar elevul, un băiat de 14 ani, are arsuri de gradul I, ambii la nivelul feţei.

"Copiii din clasă au simţit miros de gaz, au mers să anunţe la cancelarie. Femeia de serviciu era pe coridor, copiii au ieşit afară, dar unul a rămas lângă ea. Atunci femeia a aprins chibritul, atunci s-a produs o flacără. Nu cred să fi fost scăpări de gaze, instalaţia a fost verificată în luna mai. Mă gândesc că cineva a umblat la robinet. Elevii din acea sală de clasă au ieşit şi i-au spus unui elev de clasa a VIII-a, care a anunţat profesorii. În acest interval, femeia de serviciu s-a dus cu un chibrit să verifice. Încălzirea nu funcţionează încă în şcoală", a declarat directoarea şcolii, Minerva Bordeanu, citată de Agerpres.
Aceştia au fost transportaţi de ambulanţe la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş unde primesc îngrijiri medicale.Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz.

Au fost evacuaţi din şcoala 70 de elevi şi 7 profesori, întrucât distribuitorul de gaz a început verificarea întregii instalaţii, urmând să recupereze orele pierdute pe parcursul semestrului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -