Inspecția Judiciară se plânge de presiuni, după descinderea de la Parchetul General

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 17.09.2018 - 18:06
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Inspecția Judiciară vine cu precizări după ce, înainte ca Liviu Dragnea să fie audiat, doi inspectori ai instituției au descins la secția Parchetelor Militar, solicitând procurorilor tot dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi pe 10 august.

SHARE

Inspecția Judiciară arată, pe de o parte, că deplasarea a fost anunțată cu o zi înainte conducerii Parchetului General. Informațiile apărute în presă acreditau ideea unei vizite neanunțate a inspectorilor IJ.
Pe de altă parte, instituția condusă de Lucian Netejoru susține că cei doi inspectori „nu avut cunoştinţă nici anterior şi nici în timpul prezenţei lor la PÎCCJ, despre actele de urmărire penală pe care procurorii de caz urmau să le efectueze în ziua respectivă” și că „Inspecţia Judiciară nu a verificat modul în care se desfăşoară urmărirea penală şi probatoriul aflat la dosarul cauzei”.

Din comunicat reise că zvonurile apărute în presă au ca scop manipularea opiniei publice.

„Încercarea de atragere a Inspecţiei Judiciare în spaţiul disputelor politice, prin inducerea ideii că inspectorii s-au aflat la PÎCCJ în ziua în care demnitari ai Statului Român au fost audiaţi la acelaşi parchet pentru a-i intimida pe procurorii de caz, constituie, în realitate, o presiune asupra Inspecţiei Judiciare având un dublu scop: manipularea opiniei publice în sensul că activitatea de inspecţie s-ar situa în afara cadrului legal şi deturnarea cursului verificărilor.”

Citește și G4media: Inspecția Judiciară a descins la Parchetul General înainte de audierea lui Dragnea

Presa a arătat că doi inspectori de la Inspecția Judiciară au descins, vineri dimineața, la secția Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, solicitând procurorilor tot dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la mitingul din 10 august. Verificarea intempestivă a avut loc cu câteva ore înainte de audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul violențelor din 10 august în calitate de martor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.