DIGI 24: Dragnea îi cere lui Toader soluția pentru amnistie și grațiere

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 27.11.2018 - 12:42
Liviu Dragnea vrea amnistie cu orice preț

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, îi cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să prezinte cât mai repede un proiect privind amnistia și grațierea, scriu jurnaliștii de la Digi24.

SHARE

Digi 24 notează că liderul PSD susține că Paul Stănescu este cel care s-a opus până acum proiectului și l-ar acuza pe Tudorel Toader că nu a făcut nimic în această privinţă. Şeful PSD ar fi afirmat că dacă în săptămânile următoare Tudorel Toader nu va prezenta un proiect privind amnistia şi gratierea, atunci va cere CEX PSD să ia o decizie. Termenul final pentru adoptarea aministiei și grațierii ar fi finalul acestui an, potrivit postului tv menționat.
Totuși, luni, Dragnea declara că nu a vorbit despre vreo ordonanță de amnistie, nici cu premierul Viorica Dăncilă, nici cu ministrul Justiției.
Citește și: Dragnea: Nu am discutat cu ministrul Toader despre vreo ordonanță de amnistie 
„Nu am discutat cu ministrul Toader despre vreo ordonanță de amnistie, nici cu Dăncilă. Sunt absolut convins că nu se va adopta nici o ordonanță de amnistie de 1 Decembrie sau în jurul datei de 1 Decembrie. Nu s-a discutat așa ceva. Vă rog să comentați dvs toate prostiile pe care le spun unii și alții la diverse televiziuni”, a declarat liderul PSD.

Declarațiile vin în contextul demisiei vicepremierului Paul Stănescu, care, potrivit lui Liviu Dragnea, s-ar fi opus proiectului. 

Săptămâna trecută au apărut zvonuri cum că Dragnea dorește îndepărtarea lui Paul Stănescu din Guvern pentru a elimina ultimii opozanți ai OUG-ului privind amnistia și grațierea, pentru a simplifica modul de adoptare a actelor normative, astfel încât să fie eliminate avizele ministerelor și pentru a promova cât mai repede amnistia și grațierea prin ordonanță de urgență.

Citește și: Vicepremierul Paul Stănescu a demisionat din Guvern 

Și premierul Viorica Dăncilă ar fi refuzat până acum să semneze OUG-ul privind amnistia și grațierea și l-ar fi informat pe Dragnea, la sfârșitul lunii septembrie, că nu va accepta să adopte acest act normativ. Acest refuz exprimat în clar ar fi dus chiar la o răcire accentuată a relațiilor dintre cei doi, Dăncilă refuzând timp de aproape zece zile să-i mai răspundă la telefon liderului PSD.
Întrebat dacă dacă acest lucru se va întâmpla după 1 decembrie, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu știu domnișoară. Nu cred ca se va.... Eu nu sunt în guvern. Nu s-a discutat așa ceva.”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -