Două cluburi din Suceava, amendate cu 100.000 lei și închise de ISU. Cum puneau oamenii în pericol

DE Alin Crișan | Actualizat: 05.12.2023 - 17:29
Două cluburi din Suceava, amendate cu 100.000 lei și închise de ISU. Cum puneau oamenii în pericol - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Două cluburi din Suceava au fost amendate cu 100.000 lei și închise de ISU. Cum puneau oamenii în pericol.

SHARE

Două cluburi din judeţul Suceava au fost închise temporar, în ultimele săptămâni, după ce oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au constatat, în timpul unor controale, că reprezentanţii cluburilor permiseseră accesul unui număr mult mai mare de persane comparativ cu capacitatea spaţiilor în care funcţionează.

Societăţile pe numele cărora funcţionează cele două localuri au primit amenzi de câte 100.000 de lei.

Controalele la localuri, discoteci şi cluburi din Suceava au fost făcute de către personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Suceava în zilele de 10 noiembrie şi 1 decembrie, la două cluburi din municipiul Suceava, unde au fost constatate mai multe nereguli.

Două cluburi din Suceava, amendate cu 100.000 lei și închise de ISU. Cum puneau oamenii în pericol

„În data de 10 noiembrie au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, peste 690 de persoane, depăşindu-se numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 600 de persoane.

Citește și: O româncă a provocat un scandal monstru în fața unui club din Milano: „O să vă împușc în cap”

De asemenea, în data de 1 decembrie, au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, 245 de persoane, depăşindu-se, astfel, numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 149 de persoane”, informează, marţi, ISU Suceava.

În urma constatării, inspectorii de la prevenire au dat fiecărui agent economic, câte o amendă contravenţională cu amendă în cuantum de 100.000 lei. În plus, în cazul celor două localuri a fost aplicată sancţiunea complementară de oprire a activităţii şi de sigilare a spaţiilor respective, pentru o perioadă de 60 de zile calendaristice.

Cele două firme au primit de asemenea sancţiuni sub formă de avertisment pentru nereguli tehnice precum nefuncţionarea tuturor lămpilor din componenţa instalaţiei de securitate la evacuare; blocarea/îngustarea căilor de evacuare şi acoperirea acestora cu elemente decorative-draperii; îngreunarea accesului la un hidrant interior de incendiu,  întrucât pe calea de evacuare erau amplasate oglinzi şi covoare  în cazul unuia dintre localuri.

De asemenea, la unul dintre cluburi s-a constatat că instalaţia electrică exploatată avea defecţiuni şi improvizaţii. 

Citește și: VIDEO Tragedia de la Colectiv în variantă spaniolă. Cel puțin 13 morți într-un incendiu la un club

Un al treilea club din Suceava este închis din data de 23 octombrie, în urma unui control. 
Inspectorii ISU au anunţat din octombrie faptul că vor face controale la localurile care funcţionează ca discoteci sau cluburi, în contextul în care acestea găzduiesc în această perioadă balurile bobocilor organizate de către unităţi şcolare.

„Scopul acestor acţiuni nu este sancţionarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranţă pentru fiecare utilizator”, informau, încă din octombrie, oficialii ISU Suceava, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te