VIDEO Tragedia de la Colectiv în variantă spaniolă. Cel puțin 13 morți într-un incendiu la un club

DE Elena Andrei | Actualizat: 01.10.2023 - 16:32
Tragedia de la Colectiv în variantă spaniolă. Cel puțin 13 morți într-un incendiu la un club în Murcia - Foto: Profimedia Images
Cel puțin 13 morți într-un incendiu la un club în Murcia - Foto: Profimedia Images

Tragedia de la Colectiv în variantă spaniolă. Cel puțin 13 morți într-un incendiu la un club de noapte în Murcia. Incendiul a izbucnit duminică dimineață, potrivit autorităților locale și încă sunt persoane declarate dispărute.

SHARE

Tragedia de la Colectiv în variantă spaniolă. Cel puțin 13 morți într-un incendiu la un club în Murcia, oraș turistic din Spania.

Serviciile de urgență sunt încă la fața locului în căutarea mai multor victime. „Nu pot fi excluse noi victime”, au declarat autoritățile. 

Tragedia de la Colectiv în variantă spaniolă. Cel puțin 13 morți într-un incendiu la un club 

Cauza incendiului nu este cunoscută încă.

Opt persoane dispărute făceau parte dintr-un grup care sărbătorea o zi de naștere în cunoscutul club de noapte.

Răniții sunt două femei, de 22 și 25 de ani, și doi bărbați, de 41 și 45 de ani, care au fost transportați la spital din cauza inhalării de fum, a transmis site-ul serviciilor de urgență Murcia, potrivit edition.cnn.com.

„Cred că am plecat din clubu cu 30 de secunde - 1 minut înainte ca toate luminile să se stingă și să izbucnească țipete că e un incendiu. Ne uitam la acel moment pe unde puteam ieși, dar cinci membri ai familiei și doi prieteni sunt dispăruți”, a declarat un supraviețuitor neidentificat pentru Reuters.

„Suntem distruși”, a declarat primarul din Murcia, Jose Ballesta, pentru postul spaniol TVE.

Autoritățile locale investighează cauza incendiului. Un purtător de cuvânt al poliției a spus că sâmbătă seara avea loc o petrecere de zi de naștere la club.

„Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit la primul etaj al clubului de noapte, care are parter și etaj”, a declarat Diego Seral, purtătorul de cuvânt al poliției naționale la radio Onda Regional de Murcia.

Experți din poliția legală și judiciară au fost trimiși în clubul de noapte din Murcia unde a izbucnit incendiul în această dimineață pentru a investiga cauza, a declarat serviciul național de poliție pe X/Twitter.

La momentul producerii incidentului au fost trimise servicii de urgență, pompierii locali solicitând intervenția elicopterului de la Direcția Generală de Securitate și Situații de Urgență, au precizat serviciile de urgență, adăugând ulterior că resursele terestre au fost suficiente pentru stingerea incendiului.

„Directorul general pentru Securitate și Situații de Urgență, Ricardo Villalba, coordonează la fața locului cu Consiliul Municipal Murcia mijloacele necesare pentru a gestiona această tragedie”, au spus serviciile de urgență.

Trei zile de doliu au fost declarate în orașul Murcia pentru „cei care au murit în incendiul care a avut loc la clubul de noapte Teatre de Atalayas”, a declarat primarul Murciei, José Ballesta.

O zonă de informare pentru rudele victimelor a fost amenajată în Palacio de los Deportes din apropiere, unde o echipă de psihologi va fi însărcinată să acorde asistență.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te