ANPC a făcut 27 de controale în cluburile din Vama Veche şi Costineşti, pentru şapte dintre acestea fiind dispusă măsura temporară a închiderii.
Comisarii au găsit, de exemplu, mâncare gătită păstrată la temperatura camerei, gheaţă care era ţinută pe jos, dar şi sosuri şi lapte păstrate la temperaturi nepotrivite. S-au dat amenzi în valoare de peste 230.000 de lei.
Distracție în cluburile de pe Litoral? ANPC a închis 7 unități din două stațiuni. Problemele găsite?
ANPC a făcut, vineri, 18 iulie, seara, controale în cluburile din Vama Veche şi Costineşti.
”În cele 27 de unităţi verificate, au fost aplicate 65 de sancţiuni (49 de amenzi, o invitaţie şi 16 avertismente). Amenzile au o valoare de 237.000 lei, iar produsele confiscate pentru incinerare au o valoare de 3.747 lei”, a transmis ANPC, într-un comunicat.
Citește și: ANPC a făcut controale pe litoral și a dat amenzi de 900.000 lei. Produse expirate, insecte, mucegai
Potrivit instituţiei citate, şapte cluburi de pe litoral au fost închise temporar de comisari, din cauza mai multor nereguli, relatează News.ro.
Cluburile și localurile din Vama Veche şi Costineşti închise de ANPC:
Big Twin Max (Club Max Caffe)
El Comandante
Kaluda Beach
OPUS BEACH
Club D’or
Club Gossip
Discoteca Vox Maris
Comisarii au depistat materie primă porţionată, utilizată în prepararea produselor culinare, fără elemente de identificare/ caracterizare, dar şi mâncare gătită păstrată la temperatura camerei.
De asemenea, unele dintre produsele finite aveau urme de congelare şi decongelare.
Citește și: Primarul din Mangalia, supărat pe românii care își fac vacanța în străinătate și merg la supermarket
Totodată, inspectorii ANPC au mai găsit:
- lăzi congelator cu depuneri de gheaţă, chedere neigienizate;
- agregate frigorifice cu chedere pe alocuri desprinse, rupte cu resturi alimentare şi praf;
- deficienţe în lista meniu, informarea consumatorului fiind incompletă, neclară şi imprecisă - nu erau respectate prevederile OPANPC 201/2022;
- operatorul economic depozita carne de vită şi peşte separat de zeamă pentru ciorbă;
- pungi de gheaţă depozitate direct pe paviment;
- sosuri depozitate la temperatură neconformă, lapte fără data deschiderii;
- lipsă autorizatie Primarie, DSVSA, ISU;
- lipsă autorizaţii de functionare; lipsa ISU;
- maşini / agregate frigorifice neigienizare;
- panou electric cu fire nesecurizate,
- pereti cu infiltraţii şi mucegai;
- lipsă preţuri, lipsă informări gramaj băuturi, ingrediente, declaraţii nutriţionale;
- colectare reziduală în recipiente fără capac, depozitare necorespunzătoare.