Dacia va lansa mai întâi un model hibrid, apoi o mașină full-electrică

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 17.12.2019 - 13:31
Foto: Hotnews - Adrian Mitrea

Șeful companiei Dacia, Christophe Dridi, a spus într-o întâlnire cu presa că Dacia va lansa mai întâi mașini hibride, fiind primul pas către cele electrice.

SHARE

Presa franceză a scris că Dacia va lansa în 2021 un SUV 100% electric ce putea costa 15.000 euro, dar compania nu a confirmat data. Șeful companiei a spus însă că la Mioveni vor fi produse mașini hibride, iar primul model full-electric Dacia ar trebui să fie o mașină de oraș. Pe piața mașinilor electrice de sub 20.000 de euro vor intra modele mici de la Skoda și Volkswagen, iar subvențiile pot duce prețul acestor modele chiar și la sub 10.000 de euro.

”Am văzut că au apărut multe știri despre Dacia electrică în ultima vreme. Sigur va exista o Dacia hibridă și sigur va exista și un model electric. Întrebarea este când va fi lansat acest model electric (...) O vom aduce când piața este pregătită”, spune Dridi, șeful Dacia.

”Vom produce la Mioveni mașini hibride plug-in, mergem pas cu pas, nu vom merge din prima să facem un model 100% electric”, a spus Dridi care a adăugat că va fi utilizată platforma pe care este construit și noul Clio, platformă care permite și construirea de hibride plug-in. ”Suntem parte a alianței și ne putem adapta rapid. Știți cât ne-a luat să facem Logan Stepway? Doar patru luni. Așa este lumea modernă, trebuie să fii agil, să te adaptezi la context foarte rapid”.

SUV-ul Captur va avea din 2020 și o versiune plug-in hybrid, prin tehnologia numită E-TECH. Sistemul combină un motor termic de 1,6 litri și 90 CP cu două motoare electrice de tracțiune. Bateria de 9,8 kWh promite o autonomie electrică mixtă de 45 km și de 65 km în oraș, cu viteză maximă de 135 km/h.

Întrebat ce tip de caroserie ar fi cel mai potrivit pentru prima Dacie electrică, Dridi a spus că ar fi vorba de o mașină de mici dimensiuni, pentru circulația în marile orașe. El a precizat că nu are cum să dea detalii despre când va fi lansată mașina electrică și nici despre ce fel de model va fi.

Potrivit presei Franceze, Dacia va lansa în anii următori versiuni hibride ale modelelor sale, mai ales că trebuie să scadă emisiile de CO2 pentru a se conforma noilor reguli. Despre primul hibrid Dacia, francezii au scris că ar putea fi vorba de Sandero Stepway.

Principalul obstacol în calea lansării unei Dacii electrice ține de preț, fiindcă ar fi cu câteva mii de euro peste prețurile actuale din gamă. Șeful Dacia spune că aceasta nu este o problemă și că modelul nu va avea concurență.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.