Cum vrea să scape Dinicu. Pretinde că Ferma Dacilor nu era pensiune, deși vindea ciorbă cu 45 lei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.01.2024 - 16:24
Cornel Dinicu a contestat arestul preventiv Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Apărătorul lui Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor care a ars în a doua zi de Crăciun, încearcă să-l scape de vină. Acesta a declarat că pensiunea nu avea de fapt scop turistic ci era un spațiu destinat doar familiei. Însă sunt o mulțime de elemente care arată contrariul.

SHARE

Cornel Dinicu vrea să scape de vina tragediei din 26 decembrie, când un incendiu violent a cuprins pensiunea Ferma Dacilor. 

Avocatul acestuia a spus la un post de televiziune că de fapt această locație nu avea un scop turistic, ci era un spațiu privat, destinat familiei patronului.

Cum vrea să scape Dinicu. Pretinde că Ferma Dacilor nu era pensiune, deși vindea ciorbă cu 45 lei

Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor, a contestat arestarea preventivă şi insistă că focul ar fi fost pus de o mână criminală. Și cei doi administratori în acte ai pensiunii au contestat arestul la domiciliu.

Iancu Toader, avocatul lui Cornel Dinicu, a spus, la Antena 3 CNN, că Ferma Dacilor nu avea un scop turistic, ci era un spațiu privat, destinat familiei patronului.

"Clientul meu susține că această dramă nu avea cum să se întâmple decât în urma unei mâini criminale. A dat declarații în fața instanței de judecată și se va pune la dispoziția organelor de urmărire penală. 

Citește și: ”Spovedania publică” a lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. ”Urmează să fiu arestat”

Noi suntem într-o fază incipientă a procesului penal. Unde s-a întâmplat această nenorocire era un spațiu privat, nu era un spațiu destinat activităților economice sau serviciilor turistice. 

Este vorba despre un eveniment privat. Locul respectiv nu a avut și nu avea destinație turistică. Era un spațiu destinat doar familiei domnului Dinicu", a spus avocatul.

Cu toate acestea, pe site-ul pensiunii sunt informații despre facilități pentru turiști și chiar prețurile meniurilor oferite, ceea ce, dacă ar fi fost vorba despre o locație privată, ar fi fost puțin bizar. 

Însă mai este ceva ce-l contrazice pe avocat. Mărturiile unor turiști mutați cu o zi înainte de tragedie din pavilionul central unde s-a produs tragedia. 

Mariana Pandele a fost unul dintre turiiștii cazați la complexul "Ferma Dacilor" care a asistat la tragedia din dimineața zilei de 26 decembrie. 

Citește și: Ce declarații a făcut patronul de la Ferma Dacilor în fața instanței. ”Este o pedeapsă în avans”

"Noi am venit într-un grup de 10 prieteni, făcusem rezervare în pavilionul central, iar cu o zi înainte (de incendiu - N.R.), cei de la "Ferma Dacilor" ne-au propus să ne mutăm în căsuțele noi, abia date în folosință, iar noi am acceptat.

Nu știu dacă alți turiști au avut probleme cu încălzirea, știu că pe 24 decembrie au mai fost mutați și alți turiști la căsuțe, din cauza unei centrale care nu funcționa. În căsuțele noastre erau calorifere, iar centrala se afla în exterior. Era foarte cald, foarte bine", a declarat martora la Realitatea Plus .

Pensiunea Ferma Dacilor, era certificată cu o stea

Ministrul Economiei și al Turismului, Radu Oprea, a spus la Digi 24, referindu-se la pensiunea „Ferma Dacilor”, că aceasta a primit o amendă de 40.000 de lei în 2017, pentru că funcționa fără certificare.

„După care a venit o solicitare pentru camere de închiriat, o margaretă. Este minimul posibil în ceea ce înseamnă certificarea.

Citește și: 1.000.000 € profit din Ferma Dacilor. Autorizația de incendiu era 1.000 €, dar patronii s-au zgârcit

Este standardul minimal, camera de închiriat, iar la camere de închiriat, în legislația actuală, nu există nicio prevedere referitoare la autorizația de stingere la incendiu sau de construire, pentru că o camera de închiriat poate fi în oricare apartament.

Acea autorizație a fost acordată la sfârșitul anului 2017 sau în 2018. Trebuie să mă uit în notă”, a mai spus el. „Ferma Dacilor” a cerut autorizație pentru trei margarete Oprea a mai spus că cei de la „Ferma Dacilor” au cerut autorizație pentru trei margarete.

„Au fost în control, au constatat că deja erau în activitate și le-au aplicat amenda, apoi a expirat timpul în care trebuiau să vină cu clarificările care au fost solicitate și a fost clasat dosarul”, a mai spus el. Ministrul Economiei a reiterat, în final, că permisiunea de funcționare nu este în dreptul Ministerului Turismului.

Citește și: Cine este șeful de clan interlop tovarăş cu Dinicu de la Ferma Dacilor. 8 titluri de campion mondial

„Noi doar certificăm un standard de calitate, autorizația de funcționare în ceea ce privește programul de lucru o acordă autoritatea locală”, a conchis Radu Oprea, la Digi24.

Un incendiu puternic a izbucnit, pe 26 decembrie 2023, la pensiunea Ferma Dacilor din satul Tohani, în timp ce 26 de de persoane se aflau cazate acolo la momentul respectiv.

Citește și: Unul dintre copiii morți în incendiul de la Ferma Dacilor era al patronului. Cere răgaz în anchetă

18 persoane au reușit să iasă din pensiune, opt oameni au fost dați dispăruți inițial. Pompierii au scos cadavrele carbonizate a șapte victime, între care 3 erau copii. Printre aceștia se afla și fiul de 11 ani al lui Cornel Dinicu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te