Ce declarații a făcut patronul de la Ferma Dacilor în fața instanței. ”Este o pedeapsă în avans”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.01.2024 - 15:15
Cornel Dinicu a contestat arestul preventiv Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, dar și administratorii pensiunii au contestat deja măsurile arestului preventiv, respectiv la domiciliu în cazul incendiului din 16 decembrie. Dinicu își susține varianta că ar fi vorba despre o mână criminală deși procurorii spun altceva.

SHARE

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, dar și administratorii pensiunii au contestat deja măsurile arestului preventiv, respectiv la domiciliu în cazul incendiului din 16 decembrie.

Omul de afaceri a vorbit în fața judecătorilor. El și-a susținut varianta că ar fi vorba despre o mână criminală deși procurorii spun altceva.

Ce declarații a făcut patronul de la Ferma Dacilor în fața instanței. ”Este o pedeapsă în avans”

În fața judecătorilor, Cornel Dinicu a spus că dorește să știe cu exactitate ce s-a întâmplat acolo și se pune la dispoziția organelor de anchetă pentru ca adevărul să iasă la iveală. 

Mai mult decât atât, acesta a precizat că trăiește o adevărată dramă.

”Este plata în avans și o pedeapsă în avans pentru multe vieți și sunt interesat să elucidez acest mister atâta timp cât știu că am depus toate diligențele în așa fel încât să asigur orice condiție de securitate chiar în plus față de cele cerute de ISU”, a spus el, potrivit Antena 3 CNN

Citește și: Patronul Fermei Dacilor, afaceri cu șeful clanului luptătorilor și cu un individ ce fura pe eBay

De altfel, el sugerează faptul că ar fi vorba despre cineva care ar fi dat foc pentru a-i distruge afacerea. Când se afla la priveghiul fiului său, acesta a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care susținea această variantă și spunea că va fi arestat. 

Joi, Cornel Dinicu și cei doi administratori ai Fermei Dacilor au contestat decizia instanței în cazul lor. 

Patronul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile iar cei doi administratori din acte, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, au fost plasați în arest la domiciliu. 

Alte trei persoane sunt urmărite penal în acest dosar pentru infracţiuni de fals intelectual şi abuz în serviciu în formă continuată.

Citește și: Noi ipoteze în cazul dezastrului de la Ferma Dacilor. Incendiul ar fi pornit de la un televizor

Este vorba despre fostul primar al comunei Gura Vadului Constantin Lungu, actualul primar, Nicolae Marius Sora, şi o funcţionară de la serviciul de urbanism din Primăria Gura Vadului.

După audierile care au avut loc marţi seară, cei trei au plecat fără a se fi luat vreo măsură preventivă în ceea ce îi priveşte.

Aceştia sunt acuzaţi că, în condiţiile în care construcţiile din componenţa Fermei Dacilor au fost ridicate, în perioada anilor 2013-2014, fără autorizaţie de construcţie, în anul 2020 au emis un certificat de atestare a edificării/ extinderii construcţiei, „atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului”.

Procurorii resping ipoteza unei ”mâini criminale” în incendiul din Ferma Dacilor

Anchetatorii resping ipoteza unei mâini criminale în cazul incendiului din 26 decembrie.

 „Ancheta penală aflată în desfășurare nu exclude niciuna dintre împrejurările care ar fi putut constitui baza izbucnirii incendiului (cauza probabilă a incendiului), în acest sens fiind efectuate acte de urmărire penală care să lămurească împrejurările concrete ce au condus la inițierea procesului de ardere.

Citește și: Mărturii cutremurătoare despre Ferma Dacilor. Scenele de coșmar de la pensiunea făcută scrum

Cu toate acestea, materialul probator administrat până în prezent nu a relevat indicii care să confirme ipoteza incendiului de tip arson (incendiere provocată ca urmare a unei acțiuni umane intenționate), cercetările ce urmează a fi efectuate în cauză având rolul de a stabili până la gradul de certitudine inclusiv cauza probabilă a incendiului”, au arătat anchetatorii.

În incendiu au murit 7 oameni iar o a opta victimă este dată dispărută. Printre cei decedați se află trei copii, inclusiv băiatul de 11 ani al lui Cornel Dinicu. 

Procurorii spun că șansele reale ca victimele să se poată salva au fost aproape inexistente.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te