Cine este șeful de clan interlop tovarăş cu Dinicu de la Ferma Dacilor. 8 titluri de campion mondial

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.01.2024 - 16:37
Eugen Preda, lider al Clanului Luptătorilor Foto: Libertatea

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, făcută scrum într-un incendiu izbucnit în a doua zi de Crăciun, nu este străin de clanurile interlope. Unul dintre tovarășii săi este un fost polițist, sportiv de performanță, cu 8 titluri de campion mondial la Kempo.

SHARE

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, este tovarăș cu unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din România. Este vorba despre un fost polițist, sportiv de performanță, cu 8 titluri de campion mondial la Kempo.

Acesta este cunoscut după ce a fost condamnat în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla. 

Cine este șeful de clan interlop, tovarăş cu Dinicu de la Ferma Dacilor. 8 titluri de campion mondial

Este vorba despre Eugen Preda, șeful clanului Luptătorilor din București. Alături de fratele său a început, la un moment dat, să se ocupe cu infracțiuni cu violență.

Eugen Preda are multiple titluri naționale la lupte, este campion mondial la Kempo și campion european la WuShu. Însă tot el este condamnat în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla și pentru că a comandat incendierea casei mamei Cordunenilor.

Citește și: Patronul Fermei Dacilor, afaceri cu șeful clanului luptătorilor și cu un individ ce fura pe eBay

În 2009, când încă era angajat la Poliție, Eugen Preda și alți doi membri ai clanului său au fost protagonișii unei bătăi sângeroase cu bodyguarzii BGS la un mall din Capitală.

Citește și: Interlopul "luptător" Preda a provocat o explozie la casa mamei Cordunenilor. Ce a pățit după

Cum au furat frații Preda arme de la o unitate militară din Ciorogârla

În 10 februarie 2011, au fost găsite 15 arme - cinci mitraliere AKM și zece pistoale - furate de la UM Ciorogârla, în decembrie 2009, la casa bunicilor lui Eugen Preda, arestat în cazul tranzacționării armelor. 

Citește și: Interlopii Vandam și Jean Brăileanu s-au pus rău cu clanurile sportivilor din cauza manelelor

În 2013, Eugen Preda, capul rețelei, a fost condamnat la 12 ani de închisoare în celebrul caz al furtului de arme din unitatea militară de la Ciorogârla, fiind eliberat condiționat în noiembrie 2017. 

Doi ani mai târziu, Eugen Preda comanda incendierea casei mamei lui Adrian Beleaua Corduneanu, și el fost luptător devenit interlop. 

Citește și: Florin Salam, odă pentru Anaser Duduianu, interlopul fugit din țară după denunțul manelistului

Scandalul dintre cele două clanuri a pornit de la un conflict în Anglia, între Adrian Preda și Marius Ariton, un apropiat al Cordunenilor. Apoi, frații Preda au vrut să-i intimideze pe Corduneni, provocând o explozie la casa mamei acestora. Inițiat, Eugen Preda a fost achitat.

Până la urmă, magistrații Curții de Apel Iași l-au condamnat la 2 ani de închisoare pentru instigare la distrugere, la care s-au adăugat 1.112 zile, adică 3 ani și 17 zile, un rest de pedeapsă rămas neexecutat.

Frații Preda au devenit cunoscuți, în 2008, când și-au atacat rivalii cu săbii și cuțite într-un mall din București.

Apoi, Eugen Preda a fost condamnat în 2013 la 12 ani de închisoare. În 2017, in baza legii recursului compensatoriu, el a fost eliberat. Așadar, Eugen Preda a făcut doar 4 ani de închisoare din 12, apoi s-a reapucat de infracțiuni.

Fratele său, Adrian, este urmărit internațional pentru o condamnare din 2017, la 9 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, petru tentativă de omor şi şantaj.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te