De ce nu ne vor austriecii în Schengen: Muncim pe bani prea puțini și avem prea multe drepturi

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.04.2023 - 11:59
Cum văd austriecii aderarea României la Schengen - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Un român care trăiește în Austria a povestit cum vad austriecii de rând o eventuală aderare a României la spațiul Schengen. Varianta cancelarului german era legată de migrația ilegală. Adevărul e cu totul altul la „firul ierbii”.

SHARE

Un român care s-a stabilit acum mai bine de 15 ani în Austria a relatat câteva detalii șocante de cum sunt priviți conaționalii noștri în țara care s-a opus vehement aderării României la spețiul Schegen.

Cum văd austriecii aderarea României la Schengen: „Românii sunt hoți și ar avea drepturi mai multe”

Deși varianta politică vânturată cu superioritate de cancelarul german legată de corupția și migrația ilegală cu referire la cetățenii non-europeni și voalat la ucraineni, adevărul este cu totul altul la nivelul opiniei publice.

Tânărul povestește că românii sunt văzuți drept hoți, dar și o forță de muncă ce poate fi exploatată pe bani puțini.

Citește și: Presa ucraineană: Sentimentele pro-ruse sunt propagate prin politicieni români finanțați de Moscova

„Aderarea României la spațiul Schengen ar însemna, printre altele, drepturi suplimentare pentru românii stabiliți în Austria și acest lucru nu este pe placul austriecilor.

Românii care muncesc în Austria sunt exploatați la maxim și plătiți cu bani puțini

De fapt, la o discuție amănunțită pe această temă, spun adevăratele motive. În primul rând, le convine exploatarea resurselor României pe bani puțini. Același lucru se întâmplă și cu forța de muncă.

Românii care muncesc în Austria sunt exploatați la maxim și plătiți cu bani puțini. Motivează lucrul acesta prin faptul că nu sunt austrieci și nu au aceleași drepturi.

Citește și: Traficul de droguri în școlile românești distruge vieți: "Mulți tineri ajung la spital încătușați"

Așa vei găsi, în orașele austriece, români care muncesc de dimineață până seara și plătiți cu mai puțin ca minimul pe economie. Aderarea României la spațiul Schengen ar însemna, printre altele, drepturi egale cu cetățenii austrieci, iar acest lucru nu ar fi pe placul lor, mai ales că ar fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.

E bine de știut că, de fiecare dată, austriacul a știut să-și urmărească interesele, a fost și este pervers”, spune românul stabilit în Austria.

Iohannis văzut ca german, nu român

Mai mult, austriecii îl văd pe președintele României ca pe un cetățean german și nu ca unul român.

„Dacă vei întreba un austriac sau un neamț cine conduce acum țara asta, vei afla că un neamț. Adică, președintele Iohannis nu este român, este neam”.

Un alt român a povestit cum a fost tratat la locul de muncă după ce România a ratat aderarea la Schengen.

„Locuiesc în Viena de aproape 10 ani și sunt văzut tot un outsider, un străin. Austriecii vorbesc cu tine, te salută dar, ca străin, nu ai nicio șansă să te apropii de ei.

Timp de 10 ani am încercat să fac ceva pentru mine, să pun bani deoparte și să mă întorc în țară după ce, la Vaslui, am pierdut tot. Mi-am pierdut părinții, mi-am pierdut casa. Ce am reușit, în schimb, a fost să supraviețuiesc după ce am acceptat să fac munci din cele mai grele, munci refuzate, de cele mai multe ori, de austrieci.

Am muncit vara, la peste 30 de grade afară, îmbrăcat în combinezon, din cap până în picioare, pentru a stropi cu substanțe chimice care-ți iritau ochii și pielea chiar și protejat, diferite culturi. Și să nu credeți că eram plătit regește. Din contra.

Câștigam cât să-mi plătesc chiria, să-mi asigur mâncarea și transportul, lună de lună. Și cam atât. După scandalul cu aderarea României la spațiul Schengen, colegii austrieci de la muncă râdeau de mine și râdeau de noi, de toți românii. Pentru ei suntem și vom rămâne hoți și o țară de mâna a treia», spune un alt român, potrivit vremeanoua.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te