Cum să scapi definitiv de grăsimea de pe burtă fără diete și restricții. Opt sfaturi de „aur”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.02.2024 - 18:25
Cum să scapi definitiv de grăsimea de pe burtă fără diete și restricții. Opt sfaturi de „aur” - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Cum să scapi definitiv de grăsimea de pe burtă fără diete și restricții. Opt sfaturi de „aur”. Ce spun specialiștii și ce trebuie să faci pentru a scăpa de burtă?

SHARE

Cum să scapi definitiv de grăsimea de pe burtă fără diete și restricții. Opt sfaturi de „aur”. Ce spun specialiștii și ce trebuie să faci pentru a scăpa de burtă?

Cum scapi definitiv de grăsimea de pe burtă

Menținerea unei greutăți optime te poate ajuta să trăiești mai mult. Taliile mai mari sunt legate de un risc mai mare de boli de inima, diabet și chiar cancer.

Citește și: Specialiștii spulberă miturile despre Intermittent fasting. Care este regula de aur

Scăderea în greutate, în special a grăsimii abdominale, îmbunătățește, de asemenea, funcționarea vaselor de sânge și îmbunătățește calitatea somnului. Iată meteodele prin care poți scăpa definitiv de grăsimea de pe burtă.

Este posibil să nu reușiți să scăpați de grăsimea de pe abdomen tocmai pentru că țineți dietă. Dar dacă ești determinat să ajungi la o greutate optimă pentru tine, noi avem soluția. 

Încercați să reduceți carbohidrații în loc de grăsimi

Când cercetătorii de la Johns Hopkins au comparat efectele slăbirii asupra inimii printr-o dietă săracă în carbohidrați cu o dietă săracă în grăsimi timp de șase luni - fiecare conținând aceeași cantitate de calorii - cei cu o dietă săracă în carbohidrați au pierdut în medie 10 kilograme.

Mai mult decât cei care urmează o dietă cu conținut scăzut de grăsimi - 28,9 lire sterline față de 18,7 lire sterline. Un beneficiu suplimentar al dietei sărace în carbohidrați este că a produs o calitate mai bună a pierderii în greutate, spune Stewart.

Odată cu pierderea în greutate, grăsimea este redusă, dar există adesea și o pierdere de țesut slab (mușchi), ceea ce nu este de dorit. 

În ambele diete, a existat o pierdere de aproximativ 2 până la 3 kilograme de țesut slab bun împreună cu grăsimea, ceea ce înseamnă că procentul de pierdere de grăsime a fost mult mai mare în cazul dietei cu conținut scăzut de carbohidrați.

Citește și: A slăbit 50 de kilograme într-un an. ”Am ajuns de la mărimea 6XL la M”. Ce dietă a ținut

Alegeți un plan alimentar, nu o dietă

În cele din urmă, trebuie să alegeți un plan de alimentație sănătos pe care să îl puteți respecta. Avantajul unei abordări cu conținut scăzut de carbohidrați este că implică pur și simplu învățarea unor alegeri alimentare mai bune - nu este necesară numărarea caloriilor.

În general, un mod de a mânca cu conținut scăzut de carbohidrați îți transferă aportul de la alimentele cu probleme - cele bogate în carbohidrați și zahăr și fără multe fibre, cum ar fi pâinea, covrigi și sucurile - și spre alegeri bogate în fibre sau proteine, cum ar fi legumele, fasole și carne sănătoasă.

Continuă să faci sport

Activitatea fizică ajută la arderea grăsimilor abdominale.

„Unul dintre cele mai mari beneficii ale exercițiilor fizice este că obțineți o mulțime de binefaceri pentru compoziția corpului”, spune Stewart. 

Mișcarea pare să elimine grăsimea de pe abdomen, în special pentru că reduce nivelurile circulante de insulină - care altfel ar semnala organismului să se agațe de grăsime - și determină ficatul să consume acizi grași, în special acei depozite de grăsime viscerală din apropiere, spune el.

Cantitatea de exerciții de care aveți nevoie pentru a pierde în greutate depinde de obiectivele dvs. Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru poate însemna 30 până la 60 de minute de exerciții fizice moderate.

Citiți eticheta și îndepărtați-vă de alimentele procesate

Comparați mărcile. Unele iaurturi, de exemplu, se laudă că au un conținut scăzut de grăsimi, dar au un conținut mai mare de carbohidrați și zaharuri adăugate decât altele. 

Alimente precum sosul, maioneza și sosurile pentru salată conțin adesea cantități mari de grăsimi și multe calorii.

Citește și: Când trebuie să faci sport pentru a slăbi eficient. Cei care au făcut asta au obținut rezultate bune

Ingredientele din mărfurile ambalate și gustările au adesea grăsimi trans, zahăr adăugat și sare sau sodiu adăugate - trei lucruri care îngreunează pierderea în greutate.

Nu te axa pe cântar

Pe măsură ce adăugați masă musculară și pierdeți grăsime, citirea de pe cântarul de baie poate să nu se schimbe prea mult, dar pantalonii vă vor fi mai largi.

Acesta este un semn mai bun al progresului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te