Când trebuie să faci sport pentru a slăbi eficient. Cei care au făcut asta au obținut rezultate bune

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.09.2023 - 17:15
Sportul într-o anumită parte a zilei slăbește mai mult Foto: Pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Un nou studiu dezvăluie că mișcarea făcută într-o anumită parte a zilei ajută mai mult la slăbire eficientă. Mulți au obșinut rezultate spectaculoase când s-au antrenat la acele ore.

SHARE

Persoanele care vor să slăbească trebuie să facă și sport pe lângă dietă. Și pentru că cei mai mulți sunt extrem de ocupați cu jobul pe timpul zilei, aleg să facă antrenamente seara. 

Specialiștii spun că nu este cea mai optimă perioadă pentru rezultate foarte bune. 

Când trebuie să faci sport pentru a slăbi eficient. Cei care au făcut asta au obținut rezultate bune

Exercițiile fizice între orele 7:00 și 9:00 pot fi cheia pentru gestionarea greutății, sugerează o nouă cercetare.

Deși dovezile privind momentul optim al activității fizice au fost controversate, un nou studiu a descoperit că începutul zilei pare a fi cel mai bun moment pentru a îmbunătăți legătura dintre activitatea fizică zilnică moderată până la viguroasă și obezitate, scrie independent.co.uk.

Descoperirile au relevat o asociere puternică între activitatea fizică moderată până la viguroasă măsurată ca 1.952 sau mai multe numărări pe minut pe un accelerometru - care urmărește mișcarea similară cu un pedometru - și obezitate în grupul de dimineață.

Citește și: Cum să mănânci mai mult și să arzi grăsimi în același timp. Peste 1.000 de oameni au slăbit astfel

A existat o conexiune mai slabă în grupurile de amiază și de seară.

Persoanele care au respectat regulile de activitate fizică – 150 de minute de activitate fizică moderată până la viguroasă – în grupul de dimineață au avut un indice de masă corporală mai scăzut și talie mai mică decât cei din celelalte grupuri.

Tongyu Ma, profesor asistent, Departamentul de Științe ale Sănătății, Universitatea Franklin Pierce și Departamentul de Științe Reabilitare, Universitatea Politehnică din Hong Kong, a declarat: „Studiul nostru a oferit un instrument nou pentru a explora modelul diurn al activității fizice și pentru a investiga impactul acesteia asupra rezultate de sănătate.”

Citește și: ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

Psihologul clinician Rebecca Krukowski, profesor și co-director al Centrului de Echitate în Sănătate Comunitară, Universitatea din Virginia , Școala de Medicină , care nu a fost implicat în studiu, a declarat: „Acesta este o nouă cercetare interesantă, care este în concordanță cu un sfat comun. Pentru îndeplinirea obiectivelor exercițiului – adică, programați exercițiul dimineața înainte de e-mailuri, apeluri telefonice sau întâlniri care vă pot distrage atenția.”

Persoanele din grupul de dimineață au raportat, de asemenea, că au diete mai sănătoase și au consumat mai puține calorii pe unitatea de greutate corporală, comparativ cu persoanele care au făcut mișcare mai târziu în cursul zilei.

Potrivit constatărilor, oamenii din grupul de dimineață au petrecut, de asemenea, o perioadă semnificativ mai mare de timp stând sau întinși – fără mișcare – decât ceilalți.

Dar cercetătorii au descoperit că, în ciuda acestui fapt, indicele de masă corporală inferior și dimensiunea taliei în grupul de dimineață au persistat.

Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dietă și fără să mergi la sală

Cercetătorii au folosit date din ciclurile 2003–2004 și 2005–2006 ale Sondajului național de examinare a sănătății și nutriției de către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Studiul a fost realizat pe un total de 5.285 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te