Ce pedeapsă a primit Specialu, bărbatul care a ucis o minoră pe care a abuzat-o într-o baie publică

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 08.04.2022 - 11:01
Fosta baie publică din Ploiești a fost locul în care Specialu și-a ucis prietena minoră Foto: ziarulincomod.ro

Constantin Ispas, zis ”Specialu”, prahoveanul de 48 de ani acuzat că şi-a ucis iubita de 17 ani, cu care avea o relaţie amoroasă, se află în arest încă din data de 9 aprilie 2021, atunci când a recunoscut totul în faţa poliţiştilor.

SHARE

Constantin Ispas, bărbatul care a ucis o fată de 17 ani în fosta baie publică din Ploieşti a fost condamnat la 10 ani de închisoare printr-o sentinţă a Tribunalului Prahova. Decizia, luată miercuri 6 aprilie, nu este definitivă.

Citește și: Rafila vrea să-i ia SMURD-ul lui Arafat, dar Raed nu se lasă: Ar strica ce am construit

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, criminalul are de plătit şi daune morale în valoare de 76.000 de euro rudelor victimei.

Citește și: VIDEO Un șofer român a murit într-un accident în care au fost distruse trei camioane în Italia

Iniţial nimeni nu a ştiut ce s-a întâmplat cu fata. Speriată că nu s-a întors acasă, mama acesteia a anunţat poliţia care a declarat-o dispărută. Tot mama le-a explicat poliţiştilor că fiica ei plecase în dimineaţa zilei de 7 aprilie să se întâlnească cu iubitul său şi de atunci nu mai dăduse niciun semn de viaţă. 

Poliţia a mers în satul Hăbud din comuna prahoveană Şirna, unde locuia Ispas, dar individul nu a recunoscut că ar şti unde se află iubita sa. 

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au găsit în casa bărbatului probe care dovedeau că o cunoştea pe fată şi că avusese recent o întâlnire cu ea. L-au luat la secţia de poliţie unde l-au audiat ore întregi. Cu greu, omul şi-a recunoscut fapta şi tot el a fost cel care le-a indicat anchetatorilor locul unde îşi omorâse iubita, conform Ziarul Incomod.

Cadavrul fetei a fost găsit în subsolul unei clădiri abandonate

Cadavrul fetei de 17 ani a fost găsit la subsolul unei clădiri abandonate, unde în trecut au funcţionat băile publice din Ploieşti. Nu au fost găsite urme de sânge la locul crimei, însă pe gâtul fetei au fost identificate răni care indicau faptul că a fost sugrumată, dar şi o rană la cap provocată cel mai probabil în momentul în care s-a prăbuşit.

Motivul crimei În ziua crimei, cei doi au întreţinut relaţii sexuale, iar scandalul a izbucnit imediat după, pentru că fata i-ar fi cerut iubitului cadoul promis, o sumă de bani (1.000 de lei, potrivit unor surse). Pentru că Ispas nu avea la el banii, fata ar fi început să-l ameninţe că va face relaţia publică.

Cearta a degenerat, iar într-o criză de furie Ispas şi-a sugrumat iubita. Când a văzut că nu mai respiră, s-a panicat şi a fugit. Există şi un al doilea motiv al omorului. În timpul întâlnirii, fata a fost contactată telefonic de un alt bărbat, iubitul oficial. Gelos, Ispas se pare că i-a smuls fetei telefonul din mână şi ar fi avut un dialog în contradictoriu cu rivalul său pe care l-ar fi ameninţat că nu o să-şi mai vadă iubita.

Acesta din urmă a sunat pe mama fetei şi i-a cerut să ia măsuri de urgenţă, realizând că adolescenta este în pericol. Procurorii nu l-au acuzat pe Constantin Ispas şi pentru act sexual cu un minor, pentru că victima avea 17 ani, iar relaţia intimă a fost consimţită. Potrivit Codului Penal, raportul sexual cu un minor se pedepseşte cu condiţia ca victima să nu fi împlinit vârsta de 16 ani.

Specialu, condamnat la 10 ani de închisoare

Dosarul de omor a fost înregistrat pe rolul instanţei penale a Tribunalului Prahova, la 26 mai 2021. Constantin Ispas, zis ”Specialu”, se află în arest încă din data de 9 aprilie 2021, atunci când a recunoscut totul în faţa poliţiştilor. Condamnarea, în primă instanță a venit în această săptămână.

„Condamnă pe inculpatul Ispas Constantin, la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Admite în parte acţiunile civile formulate în cauză de părţile civile (...) Obligă pe inculpatul Ispas Constantin să plătească părţii civile T. Florentina Doina suma de 20000 de euro în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii cu titlu de daune morale.

Obligă pe inculpatul Ispas Constantin să plătească părţilor civile (...) câte 8000 de euro de persoană în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii cu titlu de daune morale”, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Instanţa a dispus menţinerea sechestrului asigurător asupra bunurilor inculpatului prin ordonanţa procurorului din cadrul Tribunalului Prahova până la concurenţa sumelor stabilite de instanţă. Crima a avut loc în clădirea fostelor băi publice din Ploieşti, în data de 7 aprilie 2021, cadavrul fetei de doar 17 ani fiind descoperit două zile mai târziu, conform Adevărul. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te