Interlopul "luptător" Preda a provocat o explozie la casa mamei Cordunenilor. Ce a pățit după

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.11.2022 - 08:44
Liderul Clanului Luptătorilor, Eugen Preda, a fost condamnat după ce a provocat o explozie la casa mamei Cordunenilor Foto: Facebook

Scandalul dintre cele două clanuri a pornit de la un conflict în Anglia, între Adrian Preda și Marius Ariton, un apropiat al Cordunenilor. Apoi, frații Preda au vrut să-i intimideze pe Corduneni, provocând o explozie la casa mamei acestora. Inițiat, Eugen Preda a fost achitat.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Liderul Clanului „Luptătorilor” din Capitală, Eugen Preda, fusese inițial achitat. Până la urmă, magistrații Curții de Apel Iași l-au condamnat la 2 ani de închisoare pentru instigare la distrugere, la care s-au adăugat 1.112 zile, adică 3 ani și 17 zile, un rest de pedeapsă rămas neexecutat.

Citește și: VIDEO Urmăriții internațional Anaser Duduianu și Mircea Nebunu iau peste picior justiția din România

Interlopul fusese eliberat condiționat, ca urmare a legii recursului compensatoriu, după o comandamare de 12 ani, din care a executat doar 4, în dosarul bătăii de la un mall din București.

Citește și: Neamul Corduneanu, cu soții cu tot, băgat în cămătărie. Petronel și Florinel, legați, Beleaua, liber

Așadar, de data aceasta Eugen Preda va sta, în total, 5 ani și 17 zile la pușcărie.

Citește și: Victimele clanului Corduneanu: oameni de afaceri cunoscuți și jucători înrăiți. Ce au pierdut

Războiul dintre Corduneni și Luptători

Marius Ariton care își zice John Smith și Adrian Preda au avut împreună o sală de sport în Londra. Până în acel moment între membrii clanului Preda și cei ai clanului Corduneanu exista o relație bună. 

La un moment dat, Marius Ariton ar fi avut un conflict cu luptătorul Adrian Preda și a cerut ajutorul clanului Corduneanu. Aceștia le-au spus "luptătorilor" să-l lase în pace pe Ariton. 

Adrian Corduneanu a făcut și un live pe Facebook, în care îl înjura și amenința pe cei din clanul luptătorilor Preda.

Aceștia au reacționat violent, Eugen Preda, care abia fusese eliberat după condamnarea primită în cazul furtului de arme de la Ciorogârla, a organizat o acțiune de intimidare, provocând explozia unui bidon cu benzină la domiciliul Georgetei Corduneanu, mama fraților Corduneanu, din satul Dancu de lângă Iași. Membrii clanului Preda au aprins un bidon plin cu benzină și s-au făcut nevăzuți. La câteva secunde după ce au plecat în trombă, bidonul a explodat, iar flăcările au cuprins gardul locuinței. Incendiul a fost stins și nimeni nu a fost vătămat. Făptașii au fost prinși la scurt timp.

Mama Cordunenilor și-a retras plângerea

Procesul membrilor clanului „Luptătorilor” a început pe 23 decembrie 2019. La data respectivă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Eugen Preda, Marian Naca, Mihai Naca, Ionuț Bogdan Sandu și Constantin Cristian Badea. Acuzațiile aduse de anchetatori în acest caz sunt de distrugere, instigare la distrugere și complicitate la distrugere, iar, în cauză, partea vătămată este mama fraților Corduneanu, Georgeta.

Citește și

Cum au scăpat frații luptători Preda după ce au provocat o explozie la casa mamei Cordunenilor

Magistrații Judecătoriei Iași au dispus achitarea liderului clanului „Luptătorilor”, Eugen Preda, pentru instigare la distrugere, pe motiv că nu există probe care să arate că acesta a comis infracțiunea. Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Marian Naca, un alt membu al clanului bucureștean, pentru complicitate la distrugere.

Condamnările fraților Preda 

Frații Preda au devenit cunoscuți, în 2008, când și-au atacat rivalii cu săbii și cuțite într-un mall din București.

Citește și

Urmăriții internațional Duduianu, Preda, Sadoveanu teorizează fără nicio problemă Anglia și America

Apoi, Eugen Preda a fost condamnat în 2013 la 12 ani de închisoare. În 2017, in baza legii recursului compensatoriu, el a fost eliberat. Așadar, Eugen Preda a făcut doar 4 ani de închisoare din 12, apoi s-a reapucat de infracțiuni.

Fratele său, Adrian, este urmărit internațional pentru o condamnare din 2017, la 9 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, petru tentativă de omor şi şantaj.

Adrian Preda, liniștit, la Londra Foto: Daily Mail

După condamnarea din 2016, lui Adrian Preda i s-a permis să rămână în libertate, sub cauţiune, în timp ce a făcut apel. În decembrie 2017, Curtea Supremă a confirmat însă condamnarea, însă Preda fugise deja din România.

El se află în Anglia iar judecătorii britanici au refuzat să-l extrădeze pe Adrian Preda motivând că ar fi încălcat articolul 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care interzice tortura și „tratamentul sau pedeapsa inumană sau degradantă”. Astfel că bărbatul e liber.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te