Ceaiul perfect se face punând o lingură de sare. De ce fac cercetătorii această recomandare?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.01.2024 - 19:21
Ceaiul perfect se face punând o lingură de sare. De ce fac cercetătorii această recomandare? - Foto: Pexels / Cotton Bro

Ceaiul perfect se face punând o lingură de sare. De ce fac cercetătorii această recomandare? Iată ce beneficii se pot adăuga băuturii dacă alegi să pui sare.

SHARE

Ceaiul perfect se face punând o lingură de sare. De ce fac cercetătorii această recomandare? Iată ce beneficii se pot adăuga băuturii dacă alegi să pui sare.

O lingură de sare în ceaiul perfect 

Britanicii susțin că știu câte ceva când vine vorba de a face o ceașcă bună de ceai.

Băutura este o instituție culturală în Marea Britanie, unde se beau aproximativ 100 de milioane de cești în fiecare zi .

Dar acum, un om de știință stabilit la mii de km distanță în SUA susține că a găsit secretul unei căni perfecte pe care mulți britanici ar găsi-o inițial absolut absurdă - adăugarea de sare.

Cercetarea profesorului Michelle Francl a stârnit destulă agitație în Marea Britanie și chiar a atras o intervenție diplomatică din partea ambasadei SUA.

A fost un șoc pentru americani

„Vrem să asigurăm oamenii din Marea Britanie că ideea de neconceput de a adăuga sare în băutura națională a Marii Britanii nu este o politică oficială a Statelor Unite. Și nu va fi niciodată”, a spus ambasada pe X, cunoscută anterior ca Twitter.

Nu este prima dată când băutura a stârnit controverse peste ocean.

În 1773, demonstranții din Boston, Massachusetts colonial, au aruncat 300 de cufere pline cu ceai în port în semn de protest față de taxele britanice - un moment cheie care a declanșat Revoluția Americană.

Citește și:  Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi? Beneficiile neștiute ale acestuia în întuneric

„Cu siguranță nu am vrut să provoc un incident diplomatic”, a declarat pentru BBC prof Francl, profesor de chimie la Colegiul Bryn Mawr din Pennsylvania.

"E-mailurile mele au luat-o razna astăzi. Nu anticipam să mă trezesc în această dimineață să văd o mulțime de oameni vorbind despre sare în băutura lor."

Se dovedește că nu este o idee nouă - ingredientul este menționat chiar și în manuscrisele chinezești din secolul al VIII-lea, pe care prof. Francl le-a analizat pentru a-și perfecționa rețeta.

„Ceea ce este nou este înțelegerea noastră ca chimiști”, a spus profesorul Francl.

Sarea intensifică amărăciunea cafelei

"Nu este ca și cum ai adăuga zahăr. Cred că oamenilor le este frică că vor putea gusta sarea."

Ea îi îndeamnă pe britanicii iubitori de cafea să aibă o minte deschisă înainte de a-i judeca cercetările, pe care le-a documentat ​​în noua sa carte Steeped: The Chemistry of Tea, publicată de Royal Society of Chemistry .

„Este în regulă să experimentezi”, spune ea. „Am făcut experimente în bucătăria mea pentru asta – canalizează-ți omul de știință interior.”

Prof Francl iubește cafeaua încă de când mama ei și-a făcut prima băutură când avea 10 ani.

Fiecare are propria părere despre ceea ce face ceașca perfectă, dar prof Francl recomandă folosirea boabelor și amestecarea constantă a băuturii, astfel încât cafeaua să fie bine expusă la apă și lapte.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te