AVERTIZARE METEO Se strică vremea: frig, ploi și vijelii în zilele următoare

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.04.2022 - 13:00

ANM a emis, sâmbătă, o informare meteo de vreme deosebit de rece, vijelii și ploi în toată țara. Două alerte Cod galben anunță furtuni în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, respectiv ninsori puternice la munte, în 26 de județe.

SHARE

Potrivit informării, în intervalul sâmbătă ora 13.00 - marți ora 9.00, vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45...55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Meteorologii au emis și două alerte Cod galben.

Prima, în vigoare de sâmbătă între orele 13.00 - 21.00, anunță intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55...65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

A doua alertă, în vigoare de duminică ora 3.00 până luni ora 9.00, informează că va ninge și va fi furtună la munte.

La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.

În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte.

Al doilea Cod galben vizează județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Buzău, Prahova, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad și Bihor.

Vremea se răceşte şi în București

Capitala va avea parte, începând de duminică, de răcirea vremii. Va fi mai frig decât în mod normal, temperatura minimă coborând la 2 - 3 grade.

Conform prognozei speciale pentru Bucureşti, de sâmbătă ora 13.00 până duminică ora 9.00 vremea va fi frumoasă şi se va menține deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 26 de grade şi o minimă de 8...11 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând ultimele ore ale intervalului când vor fi înnorări. Vântul va sufla slab și moderat.

În intervalul duminică ora 9.00 - luni ora 9.00, vremea se va răci accentuat, cerul va fi noros, în mare parte din interval va ploua și se vor acumula în jurul a 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mult mai coborâtă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, va fi de 11... 12 grade, iar cea minimă de 4...5 grade.

Începând de luni ora 9.00 până marți ora 9.00, deşi valorile termice diurne vor fi în creștere uşoară, vremea se va menţine mai rece decât normal în a doua decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi condiţii ca trecător sa plouă slab, mai ales dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade, mai scăzută în zona periurbană, până la 0 grade.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.