ASF a inițiat un program de educație financiară pentru studenții interesați de tranzacții la bursă

DE Daniel Toșa | 03.02.2022 - 14:26
ASF a inițiat un program de educație financiară pentru studenții interesați de tranzacții la bursă/FOTO: Pixabay

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat un program de educaţie financiară prin intermediul căruia studenţii şi masteranzii din cele 24 de universităţi partenere, vor putea folosi în mod gratuit platforma demo de tranzacţionare la bursă.

SHARE

Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, programul este unul didactic, care nu implică riscuri financiare sau folosirea banilor proprii. Proiectul educaţional va începe pe data de 21 martie 2022 şi va debuta cu un seminar online de training, organizat cu scopul înţelegerii noţiunilor de bază ale unei investiţii pe piaţa de capital, dar şi a modalităţii de accesare şi de funcţionare a platformei de tranzacţionare.

"Accesul la platforma demo a BVB va fi disponibil timp de patru săptămâni, până pe data de 15 aprilie 2022. Pe întreaga perioadă, participanţii vor beneficia de consultanţă gratuită în cazul în care vor avea nevoie de ajutor sau de îndrumare. Practic, acest program se bazează pe experienţe de învăţare de tip learning-by-doing, un concept modern de studiu", se menţionează în comunicat.

Pentru a se înscrie la acest program, studenţii vor completa un formular online pe care îl vor primi de la universitatea de care aparţin. Înscrierile pot fi făcute până la data de 14 martie 2022.

Citește și: Moscova: Redistribuirea forțelor SUA în Europa de Est, „distructivă”, poate declanșa un răspuns dur

Cele 24 de universităţi partenere ai căror studenţi vor putea participa la acest program sunt: Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir, Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti, Universitatea Româno - Americană, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Danubius Galaţi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi, Universitatea Petru Maior, Universitatea de Vest Timişoara, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea Vasile Alecsandri Bacău, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Universitatea Nicolae Titulescu Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Universitatea Ştefan cel Mare Suceava.

Citește și: VIDEO Iohannis: Amenințările la adresa securității regionale s-au amplificat

Proiectul ASF se va desfăşura în cadrul Global Money Week 2022 (21 - 25 martie 2022), un eveniment global de educaţie financiară, care se desfăşoară sub egida Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depăşite şi pentru a oferi tinerilor instrumentele şi inspiraţia necesare pentru a-şi modela propriul viitor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te