ANRE se plânge: Va trebui să verificăm lunar 7 milioane de facturi la gaze şi curent

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 12.10.2021 - 17:15
ANRE se plânge: Va trebui să verificăm lunar 7 milioane de facturi la gaze şi curent. / Foto: digi24.ro

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va trebui să verifice în fiecare lună 7 milioane de facturi ale consumatorilor de electricitate şi gaze naturale, după ce va produce efecte ordonanţa Guvernului privind compensarea facturilor la energie.

SHARE

"Mesajul (către Guvern, n.r.) ar fi: cât mai simplu, cât mai puţin birocratic, pentru că şi pentru instituţii este foarte greu să urmărească. Noi, cu această Ordonanţă 118, exagerând puţin, suntem puşi în situaţia să verificăm în fiecare lună 7 milioane de facturi: 5,2 milioane de consumatori casnici de energie electrică vor beneficia de această schemă, conform unor estimări, alţi în jur de 2 milioane de consumatori de gaze naturale, deci sunt peste 7 milioane de facturi lunar", a afirmat vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege.

Citește și: ANRE anunță un nou val de scumpiri la energia electrică în ianuarie 2022, pentru clienții inactivi

El a apreciat că este imposibil ca instituţia să verifice un număr atât de mare de facturi.

"Este imposibil să le verifici, să le încadrezi într-o anumită tranşă de consum, erau soluţii mult mai simple prin care această compensare se putea rezolva", a precizat Zoltan Nagy-Bege.

ANRE cere Guvernului soluții mai simple

Vicepreşedintele ANRE a solicitat Guvernului să aplice soluţii mai simple în ceea ce priveşte compensarea facturilor la energie, precum compensarea directă a facturilor între Guvern şi furnizorii din energie.

Citește și: Reghe a depus actele de divorț. Anamaria Prodan: „Am aflat din ziar. Familia e puțin bulversată”

"Deci aş încuraja soluţiile mai simple. Iarăşi o recomandare: dacă statul trebuie să plătească lună de lună anumitor furnizori nişte sume de bani în contul acestor compensări, iar acel furnizor are de plătit la stat nişte dări lună de lună, cele două se pot stinge şi nu mai plimbăm bani din stânga în dreapta, ne compensăm cu cele două sume", a adăugat Zoltan Nagy-Bege.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.