Produsul ieftin pe care îl ai în casă și te scapă de furnici pentru totdeauna. Costă doar 10 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.03.2024 - 16:59
Produsul ieftin pe care îl ai în casă și te scapă de furnici pentru totdeauna. Costă doar 10 lei - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Produsul ieftin pe care îl ai în casă și te scapă de furnici pentru totdeauna. Costă doar 10 lei. Iată cum poți scăpa de furnici simplu și ușor cu doar un ingredient.

SHARE

Produsul ieftin pe care îl ai în casă și te scapă de furnici pentru totdeauna. Costă doar 10 lei. Iată cum poți scăpa de furnici simplu și ușor cu doar un ingredient.

Produsul care te scapă de furnici pentru totdeauna

Atunci când furnicile vă invadează casa, respingeți-le fără substanțe chimice dure, folosind aceste remedii ieftine și naturale pe care probabil le aveți la îndemână.

Furnicile sunt un dăunător casnic comun care sunt atrase de alimente. Deși fiecare dintre ele are de obicei jumătate din dimensiunea unei agrafe de hârtie, o infestare de furnici, poate fi o corvoadă pentru tine.

Citește și: 5 metode ca să cureți o tigaie arsă. Cum poți folosi o băutură carbogazoasă pentru asta?

Mai rău, un studiu a arătat că furnicile pot transporta bacterii patogene dăunătoare pentru oameni, iar un alt studiu indică faptul că furnica este legată de astm și alergii respiratorii.

Acesta este un motiv în plus pentru a scăpa de furnicile din jurul casei tale. Iată ce produse poți folosi din bucătăria ta pentru a scăpa ușor de furnici fără a folosi produse chimice dăunătoare chiar și pentru tine.

Începeți prin a identifica ceea ce atrage furnicile în interior. Observați traseul pe care acestea îl parcurg și gândiți-vă dacă există surse de hrană sau apă de-a lungul traseului lor. Fie că este vorba de o picătură lipicioasă de miere sau de o lingură sub chiuvetă, găsiți ceea ce caută și îndepărtați-o.

Nu lăsați niciodată mâncare pe suprafețe deschise. Puneți resturile de mâncare în recipiente de sticlă sigilate sau în frigider. Dacă aveți noroc, furnicile vor pleca singure după ce ați îndepărtat sursa de atracție. Dacă nu o fac, încercați aceste remedii.

Oțetul alb, aliatul numărul unu în îndepărtarea furnicilor

O soluție de oțet alb și apă este o metodă obișnuită pentru a elimina furnicile pentru totdeauna. Furnicilor nu le place mirosul de oțet.

Citește și: 6 lucuri pe care le poți face cu zațul de cafea. Nu o mai arunca de acum înainte

Acesta nu numai că le respinge, dar le poate și ucide. În funcție de cât de mult puteți suporta mirosul, amestecați cel puțin o parte de oțet și trei părți de apă. Unii oameni folosesc oțet 100% într-o sticlă cu pulverizator sau un amestec 50/50 de apă și oțet.

Furnicile caută hrană folosind feromoni, lăsând o dâră pe care alte furnici să o urmeze. Pentru a scăpa de urmă, pulverizați acest amestec oriunde observați furnici.

Nu uitați de punctele de intrare, cum ar fi pervazurile ferestrelor, ușile din spate sau plinte. Folosiți soluția pentru a șterge și igieniza suprafețele. Dacă este folosită o dată pe săptămână sau cam așa ceva, ar trebui să vedeți o îmbunătățire semnificativă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te