A constatat și viceprimarul Tomescu: parcurile din București sunt într-o stare dramatică

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.05.2021 - 18:31
A constatat și viceprimarul Tomescu: Parcurile din București sunt într-o stare dramatică. / Foto: Horia Tomescu, Facebook

Viceprimarul Horia Tomescu semnalează "mari probleme ce ţin de aspectul general" al parcurilor din Capitală, menţionând că a discutat cu directorii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement şi ai Companiei Parcuri şi Grădini, solicitându-le să le aducă rapid "la lumină”.

SHARE

Într-o postare pe Facebook, reprezentantul USR PLUS precizează că a vrut să verifice în ce stare se află parcurile din Bucureşti administrate de ALPAB şi cum se desfăşoară acţiunea de îngrijire a spaţiilor verzi, după ce mai mulţi bucureşteni i-au semnalat că "în teren se face treabă de mântuială".

Horia Tomescu menţionează că a verificat parcurile Tineretului, Carol, Circului, Bordei şi Herăstrău.

"Sunt mari probleme ce ţin de aspectul general al parcurilor, dar şi de siguranţă. Cea mai dramatică situaţie am întâlnit-o în Parcul Tineretului, unde am găsit alei stricate, locuri de joacă neîngrijite, copaci uscaţi şi o vegetaţie înaltă până la umăr; un loc în care nu poţi să vii cu copiii şi să te bucuri de timpul liber. Am discutat cu directorii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti şi ai Companiei Municipale Parcuri şi Grădini Bucureşti. Le-am cerut să aducă rapid toate spaţiile verzi la lumină şi să se ocupe cu prioritate de Parcul Tineretului pentru că felul în care arată acum este pur şi simplu inacceptabil", scrie Tomescu.

Viceprimarul adaugă că ALPAB şi Compania de Parcuri au câteva sute de angajaţi, deţin utilaje, iar fondurile necesare lucrărilor au fost deblocate.

"Se vede că lucrurile au început să se mişte în direcţia bună, însă avem foarte mult de recuperat. Şi ALPAB şi Compania de Parcuri au fiecare câteva sute de angajaţi şi aştept rezultate. Avem oameni plătiţi din bani publici, utilaje care pot şi trebuie folosite, fondurile au fost deblocate. Săptămâna viitoare voi reveni în parcuri pentru a verifica împreună cu cei responsabili calitatea şi ritmul lucrărilor", se arată în încheierea postării. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.