A apărut o nouă legumă în magazinele din România. Are gust de nucă și este o alternativă sănătoasă

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 07.01.2024 - 15:38
A apărut o nouă legumă în magazinele din România. Are gust de nucă și este o alternativă sănătatoasă Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)
A apărut o nouă legumă în magazinele din România. Are gust de nucă și este o alternativă sănătatoasă Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

A apărut o nouă legumă în magazinele din România. Are gust de nucă și este o alternativă sănătoasă pentru cei care vor să introducă noi alimente în dieta lor.

SHARE

A apărut o nouă legumă în magazinele din România. Are gust de nucă și este o alternativă sănătoasă pentru cei care vor să introducă noi alimente în dieta lor.

Frunzele de Kalettes au un gust care aduce cu cel de nucă, ceea ce le face o opțiune interesantă pentru cei care își doresc să aducă diversitate în dieta lor.

"Nu e ca varza de Bruxelles închisă, e uşor deschisă", a explicat Daniel Toma, producător, sâmbătă, la emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN.

Kalettes are frunze cu dimensiuni mici, asemănătoare cu cele ale verzei de Bruxelles, dar sunt ondulate, ca ale verzei kale. Gustul este şi el inedit, asemănător cu cel de nucă.

A apărut o nouă legumă în magazinele din România. Are gust de nucă și este o alternativă sănătoasă

Daniel Toma şi-a spus că este o opţiune cel puţin interesantă, aşa că a cultivat hibridul în grădina sa din Balta Albă.

"Anul trecut a fost experimental, am pus un pic mai mult, dar cererea deocamdată e scăzută, am pus mai mult pentru noi şi pentru promovare.

(...) Oamenii deocamdată nu ştiu. Avem răbdare, aşteptăm ca chefii bucătari să pună în valoare şi această legumă", mai spune producătorul român.

Citește și: Indexarea pensiilor, impact uriaș asupra PIB-ului României. Câți bani se alocă pentru pensionari

Cum în România nu se ştia mai nimic despre această legumă, Daniel Toma s-a documentat în străinătate legat de cultivarea kalettes. 

Aşa a aflat că există trei varietăţi cu perioade diferite de plantare - pentru recoltarea timpurie, în sezon şi recoltare târzie.

"E un pic tare dacă o mânânci crudă, dar opărită e bună.

Citește și: Ce șanse sunt ca un asteroid să lovească Pământul cu 2 miliarde tone TNT? Verdictul cercetătorilor

E mai bună ca varza de Bruxelles, mie unul nu-mi place varza de Bruxelles, dar asta e chiar bună", precizează Daniel Toma.

Kalettes e o opţiune numai bună pentru cei interesaţi să îşi diversifice meniul.

Hibrizii Kalettes au fost lansați în Anglia şi introduși inițial în Statele Unite sub numele de "Lollipops", care este în continuare în uz.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te