UPDATE A patra zi de grevă ilegală la STB: doar 25% din transportul public, asigurat

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.01.2022 - 21:03
A 4-a zi de grevă ilegală la STB: transportul public, asigurat în proporție de 25%. / Foto: b365.ro

STB asigura duminică dimineaţa 25% din capacitatea programată, deşi sunt în continuare sute de şoferi care refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor.

SHARE

UPDATE: Precizările Metrorex: Circulația metrourilor se va desfășura normal în perioada următoare.

----

Liderul sindical Vasile Petrariu, consilier general PSD, a susținut, într-o declarație de presă la depoul Titan, că filmările cu șoferi agresați de colegii lor pentru că au ieșit pe traseu sunt „induceri” și „conflictul s-ar aplana prin demisia directorului general al STB”. 

„Conducerea STB crede că poate rezolva conflictul prin injurii și amenințări, refuză dialogul, refuză să identifice problemele”, a mai susținut Petrariu. 

Acesta a mai spus și că „e greu să conduci 8-9 ore fără condiții minimale” și că „există o creștere alarmantă a bolilor profesionale, avem peste 800 de șoferi în acestă situație”, dar și că marți sindicaliștii sunt chemați la Poliție să dea declarații. 

 

-------------

„În momentul de fata asigurăm circa 25% din parcul de vehicule programat. Vehiculele pot fi localizate în timp real folosind aplicaţia INFO TB. În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să iasă în traseu", a declarat pentru Agerpres directorul general al STB, Adrian Criţ.

Citește și: 0800800868, numărul la care pot suna șoferii STB opriți să iasă pe traseu

Potrivit sursei citate, duminică, la ora 7:00, erau pe traseele din Capitală 162 de vehicule, dintr-un total programat de 697, din care 82 de tramvaie, 65 de troleibuze şi 15 autobuze.

Consiliul de Administraţie al STB a decis ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând de sâmbătă cercetarea disciplinară, în conformitate cu regulamentul intern, să nu-şi producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală.

Şeful STB a estimat pierderile provocate după trei zile de grevă la circa 20 milioane lei şi a avertizat că societatea ar putea intra în insolvenţă, dacă angajaţii nu îşi vor relua activitatea.

Citește și: Irlanda a ridicat restricţiile anti-COVID. Aproape 90% din populație, vaccinată

Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii. Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti au susţinut în repetate rânduri că nu este vorba de o grevă ci de o încetare voluntară a lucrului de către salariaţii de la STB SA şi au transmis că nu a iniţiat şi nu a organizat prezentul protest.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te