68 de unităţi, respectiv 27 de restaurante, 8 unităţi tip fast - food, 5 unităţi tip bufet, o unitate tip bistro, 6 magazine alimentare, 13 baruri, 3 braserii, 3 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 mijloace de transport auto au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 440.000 de lei.
Totodată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare peste 32 kilograme de preparate şi semipreparate culinare improprii consumului, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
Conform DSVSA Constanţa, printre neregulile constatate sunt: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Verificările menţionate au fost efectuate de medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, în perioada 20 - 26 iulie, fiind controlate 237 de unităţi amplasate în cele şapte zone de interes turistic - Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
"ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie", se precizează în comunicatul DSVSA Constanţa.