2022 SUMMIT DE ENERGIE: Cât de independentă poate fi România din punct de vedere energetic?

DE Newsweek România | Actualizat: 22.09.2022 - 16:47

Newsweek România organizează pe 4 octombrie 2022, cea de-a cincea ediție a Summitului de Energie ”Cât de independentă poate fi România din punct de vedere energetic?”.

SHARE

Evenimentul reunește invitați importanți din industria de energie și are loc într-un moment deosebit de important pentru noi toți, apropierea iernii în contextul crizei gazelor naturale generată de invazia Rusiei în Ucraina.

Criza este accentuată de valul de secetă din această vară, care a afectat puternic producția de energie hidro, dar și după creșterea fără precedent a tuturor prețurilor.

Dar, ca din orice criză, apar și oportunități. Împreună cu invitații noștri vom discuta despre șansele ca România să devină independentă din punct de vedere energetic și un hub important de distribuție în regiune.

Cum se va schimba harta geopolitică și arhitectura energetică globală? Ce posibilități avem pentru a dezvolta rapid noi capacități de producție și distribuție? Care sunt cele mai noi metode de a produce energie și cum are acces populația la diferite surse de energie?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care vom căuta să aflăm răspunsuri în cadrul evenimentului.

Tranziția la energia verde, un obiectiv al Uniunii Europene, va trebui accelerată. Avem resursele necesare pentru această tranziție? Ne ajută tehnologia? Când și cum va fi pusă în practică această tranziție

Problemele arzătoare cu care ne confruntăm în prezent, generate de criza energetică vor fi dezbătute de invitații noștri de top, persoane decidente din Guvernul României, Parlamentul European și al României, consultanți și specialiști din mediul privat de afaceri:

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, Cristian Bușoi, Europarlamentar, Președintele Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie, Cristina Prună, Deputat in Parlamentul Romaniei, Adrian Antipa, Vicepreședinte Administrația Fondului pentru Mediu, Carmen Oprea, Policy Officer at European Commission, DG Energy, Unit Security of Supply, Robert – Eugeniu Ciocioi, Președinte ACROPO, Ion Sterian, Director General Transgaz, Adrian Tanase, Digital Business Advisor, Arggo Consulting, Daniela Dărăban, Director Executiv ACUE, Silvia Vlăsceanu, Director Executiv HENRO, Laurențiu Urluescu, Președinte al Asociației Furnizorilor de Energie din România – AFEER.

2022 SUMMIT DE ENERGIE se va desfășura în format hibrid și va fi transmis din studioul Newsweek România. Publicul va avea acces în studio, pe bază de invitație, în limita a 20 de locuri. Pentru înscrieri vă rugăm să solicitați participarea la [email protected], urmând să fiți confirmat de organizator.

Evenimentul va fi transmis în  direct pe newsweek.ro  (site aflat Top 10 cele mai citite site-uri de Știri și Analize  în clasamentul publicat de SATI, cu un trafic de peste 2,6 milioane de cititori unici pe lună) și pe pagina de Facebook a Newsweek România (64.000 de urmăritori și un impact lunar al postărilor de 5 milioane persoane).

Partenerii evenimentului sunt: Grup Servicii Petroliere, Electromontaj, Transgaz, Arggo, FPPG.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.