Trucul simplu care te scapă de cearcăne și de riduri. Ai nevoie doar de o pungă și de apă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.08.2024 - 17:48
Trucul simplu care te scapă de cearcăne și de riduri. Ai nevoie de o pungă și de apă  - Foto?: Istock / imagine rol ilustrativ
Trucul simplu care te scapă de cearcăne și de riduri. Ai nevoie de o pungă și de apă - Foto?: Istock / imagine rol ilustrativ

Trucul simplu care te scapă de cearcăne și de riduri. Ai nevoie de o pungă și de apă. Iată ce trebuie să faci și ce beneficii are pentru ten?

SHARE

Trucul simplu care te scapă de cearcăne și de riduri. Ai nevoie de o pungă și de apă. Iată ce trebuie să faci și ce beneficii are pentru ten?

Trucul care te scapă de cearcăne și riduri 

Cu toții cunoaștem folosirea gheții pentru a calma durerea și umflarea, mai ales când suntem mici și plini de vânătăi. Cu toate acestea, sunt tot mai multe persoane care folosesc aceeași gheață pentru față, susținând că reduce nu doar inflamația, ci și diferite semne faciale precum ridurile sau cearcănele.

Gheața este un remediu foarte popular pentru reducerea aspectului cearcănelor datorită proprietăților sale decongestionante și vasoconstrictoare.  Datorită efectelor sale, frigul poate ajuta la hidratarea, revitalizarea și tonifierea pielii noastre, astfel încât să poată trata diferite afecțiuni.

Citește și: Fructele și legumele pe care nu trebuie să mănânci seara. Ce se întâmplă în organism dacă le consumi

Când aplicăm gheață în zona inferioară a ochilor, vasele de sânge se strâng, ceea ce reduce fluxul de sânge în zonă și scade umflarea . Această acțiune este utilă în special pentru tratarea cearcănelor care se datorează acumulării de lichid sau dilatării vaselor de sânge de sub ochi. Prin reducerea inflamației, zona pare mai puțin umflată și mai odihnită.

Acest tratament naturist este folosit de multă vreme de femeile asiatice, deoarece este un remediu foarte eficient pentru a ne întineri pielea. Frigul ajută la strângerea temporară a pielii și, prin urmare, obține un efect de fermitate care face ca  cercurile întunecate să fie mai puțin vizibile,  precum și fața în sine.

Prin aplicarea gheții, circulația sângelui în zonă este stimulată . Deși răceala inițială provoacă o contracție a vaselor, atunci când stimulul rece este îndepărtat, fluxul sanguin crește din nou. Acest lucru ajută la aducerea mai multor oxigen și nutrienți în piele, ceea ce îi poate îmbunătăți sănătatea și aspectul și chiar și depigmentarea zonei.

Citește și: Ce dietă și cât sport sunt necesare pentru o viață mai lungă? Alegerile zilnice pot bate genetica

Gheața poate ajuta, de asemenea, la reducerea decolorării care însoțește uneori cearcănele. Aplicarea regulată poate reduce roșeața sau nuanța închisă prin calmarea pielii și reducerea inflamației, astfel obținem aspectul dorit.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te