Trucul prin care poți dormi în nopțile călduroase fără să transpiri. Cum folosești metoda egipteană? Ce spun specialiștii și ce este metoda egipteană?
Trucul prin care poți dormi în nopțile călduroase
Valul de căldură a avut un impact semnificativ asupra bunăstării a mii de oameni, în special în timpul de odihnă. Temperaturile nocturne, care în multe cazuri nu coboară sub 25 de grade, au făcut extrem de dificil să adormi, creând ceea ce sunt cunoscute sub denumirea de „nopți tropicale”.
Din acest motiv, există cei care deja recurg la diverse strategii pentru a încerca să facă față acestor nopți grele, precum metoda egipteană: folosirea așterjurilor umede și reci în pat.
Utilizarea ventilatoarelor și a aparatelor de aer condiționat a crescut considerabil; Cu toate acestea, nu toată lumea are acces la aceste resurse datorită costului energetic. Alții optează pentru metode mai tradiționale, cum ar fi să faci un duș rece înainte de culcare, să poarte lenjerie de pat ușoară și să așezi cearșafuri umede pe pat pentru a se răcori, așa cum sugerează metoda egipteană.
Metoda egipteană este o tehnică tradițională pe care mulți oameni au început să o folosească pentru a se răcori în timpul nopților fierbinți. Această tehnică este inspirată din practicile străvechi folosite în regiunile fierbinți pentru a combate căldura și, prin urmare, pentru a putea adormi și a avea energie a doua zi.
Citește și: FOTO Cum arată Miss Venezuela 2023! Are o fetiță de 11 ani și este profesoară
Esența metodei constă în utilizarea apei și a țesăturilor ușoare pentru a reduce temperatura corpului înainte și în timpul somnului. Este la fel de simplu ca să ne punem cearșafurile sub apa rece a dușului și să le storcem complet până când sunt proaspete și umede, dar nu picură. Odata ce am obtinut acel rezultat, nu ne ramane decat sa le asezam pe pat.
În plus, metoda egipteană poate fi completată cu alte practici pentru a-și maximiza eficacitatea. De exemplu, putem ține ferestrele deschise sau folosim un ventilator pentru a permite circulația aerului, ceea ce ajută la răcirea cearșafurilor deja umede, precum și la menținerea unui flux constant de aer proaspăt în cameră.
Pentru cei care sunt sensibili la umezeală sau preferă să nu aibă contact direct cu o cârpă umedă, o alternativă este să plaseze un prosop umed pe un scaun sau să-l atârne lângă pat. Acest lucru ajută și la răcirea mediului, deoarece aerul care trece peste prosop ajută la scăderea temperaturii camerei.