Trasee neștiute.Trasee în jurul lumii

DE Paula Froelich | Actualizat: 11.10.2019 - 08:39
Skye Trail, Scoția Skye este o insulă plină de legende și frumusețe naturală. Acest traseu este lung de 128 de kilometri, de la Broadford în sud, până la Rubha Hunish în nord

John Muir a scris: „Munții mă cheamă și trebuie să plec“. În epoca tehnologiei, nevoia de a ne deconecta este mai mare ca niciodată - și nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât în natură, unde nu există stres, nici semnal de telefon mobil și nici vehicule.

SHARE

Deci să mergem! Răspundeți la apelul munților, dealurilor, văilor și vâlcelelor descoperite de-a lungul acestor drumeții pitorești. 

Parcul și Rezervația Națională Kluane, Canada

Unul dintre cele mai spectaculoase medii de pe planetă, Kluane este cel mai înalt munte din Canada, cu una dintre cele mai dense concentrații de urși grizzly și cu cel mai mare bazin glaciar non-polar din lume.

Traseul River West de la Slim este o opțiune excelentă - o drumeție de 64 de kilometri dus-întors spre Observation Mountain.

Continental Divide Trail (CDT), Statele Unite

CDT este „coloana vertebrală a Americii”. Se întinde pe  5.000 de kilometri din Canada până în Mexic și trece prin Parcul Național Yellowstone și cinci state, traversând o varietate de ecosisteme, de la deșert la tundră alpină.

Pe acest traseu, ești adesea doar tu, peisajul larg și un cer aparent fără sfârșit.

Salar de Uyuni, Bolivia

Această călătorie vă duce pe cel mai mare platou de sare din lume, care este de 20 de ori mai mare decât Valea Morții din America.

Este arid și plat și, deși are puțin peste 80 de kilometri, durează două zile să-l finalizați. Atenție: luați un GPS și o busolă, deoarece este ușor să vă dezorientați între marea de sare albă și cerul albastru infinit.

Pe culmile Pirineilor, Franța și Spania

Acest traseu este un travers de 800 de kilometri pe unul dintre cele mai frumoase lanțuri montane din Europa de vest, care traversează granița naturală dintre Spania și Franța.

O destinație ideală pentru drumeții în căutarea peisajului montan și a solitudinii superbe, îți taie respirația și e de întâlnit în alte părți din vestul Europei.

Munții Rwenzori, Uganda

Cunoscuți și ca „Munții Lunii”, aceștia sunt secretul cel mai bine păstrat al Africii și constituie o barieră naturală între savana din estul Africii și pădurile tropicale congoleze din vest.

Circuitul central, care poate fi realizat doar în excursii organizate, este o buclă de 62 de kilometri care trece prin mai multe ecosisteme și durează de la șapte la nouă zile până la finalizare.

Cheile „Saltul Tigrului“, China

Situate în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, acestea sunt cele mai adânci canioane din lume, cu o adâncime maximă de 4 kilometri.

Cu peisajele sale încântătoare și pensiunile primitoare stil Himalaya, acest traseu de 29 de kilometri este una dintre cele mai căutate drumeții montane din China.

Peninsula Kamchatka, Rusia

Mult timp învăluită în mister și mitologie, Kamchatka este un pământ sălbatic în îndepărtatul est al Rusiei. Poate sta alături de gheizerele de la Yellowstone, vulcanii din Hawaii și Alaska, cu  peisajele și fauna sălbatice abundente.

Parcul natural Bistrinski, situat în raza Sredinni, are un sistem de trasee bine cartografiate care se întind de la 2 la 42 de kilometri.

Vulcanul Taranaki, Noua Zeelandă

Înălțându-se la 2.520 de metri deasupra nivelului mării, muntele singuratic Taranaki exercită o atracție magnetică asupra celor suficient de norocoși să-l privească.

Zona se mândrește cu mai mult de 298 de kilometri de trasee, dintre care cel mai lung și mai provocator este circuitul în jurul muntelui care trece printr-o combinație de păduri luxuriante și vârfuri alpine spectaculoase.

Trail Blazer

Această serie include extrase și fotografii din cartea lui Cam Honan, „The Hidden Tracks: Wanderlust Off the Beaten Path”, publicată de Gestalten (gestalten.com).

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te