Povestea horror a ucigașului în serie care a inspirat filmul „Halloween”. Avea o privire malefică

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.09.2024 - 19:38
Povestea horror a ucigașului în serie care a inspirat filmul „Halloween”. Avea o privire malefică - Foto: Profimedia images
Povestea horror a ucigașului în serie care a inspirat filmul „Halloween”. Avea o privire malefică - Foto: Profimedia images

Povestea horror a ucigașului în serie care a inspirat filmul „Halloween”. Cine este Stanley Stiers și ce legătură are cu infamul criminal Michael Myers din filmul horror „Halloween”, vom afla în următoarele minute.

SHARE

Mulți dintre împătimiții fani ai seriei de groază „Halloween” habar nu au că un criminal în serie ar fi a inspirat scenografia seriei horror. Dar cât de adevărat este asta?

Povestea horror din copilăria ucigașullui în serie Stanley Stiers. A inspirat filmul „Halloween”

Povestea neștiută din spatele peliculei începe prin anii 1920. În acel an, doi băieței s-au născut în aceeași zi. Unul a fost al familiei Stiers, care și-a numit fiul Stanley. Cealaltă familie este necunoscută.

La spital, o asistentă a schimbat copiii - unii spun că a fost un „experiment” pentru a vedea dacă familiile vor observa, alții spun că a fost doar pentru propria ei plăcere.

Din păcate, familia necunoscută a murit într-un accident de mașină în timp ce se întorceau acasă de la spital.

Citește și: Povestea criminalului în serie care s-a inspirat din filmul horror " Vineri 13": "Pe tine te vreau"

Curând, familia Steier a descoperit că bebelușul cu care au venit acasă nu era al lor, iar adevăratul lor fiu murise în accidentul de mașină.

Răzbunarea părinților l-au transformat într-un monstru

„Noii părinți” au devenit deodată plini de ură față de micuțul Stanley. Au început să bea pentru a „amorți” durerea acestei constatări și au început să abuzeze de Stanley.

Familia Stiers a avut o fiică pe nume Susie câțiva ani mai târziu. Pe ea au tratat-o ca pe un „dar divin”, în timp ce continuau să-l abuzeze în cele mai brutale moduri pe micuțul Stanley. În cele din urmă, chiar și tânăra Susie, sora vitregă a lui Stanley a contribuit la abuzuri.

Citește și: VIDEO Secretul ucigașului cu un „zâmbet malefic” tatuat pe față, condamnat de două ori la moarte

În jurul Halloween-ului din 1923, Stanley a vrut cu disperare să meargă la colindat. Totuși, pentru că nici Susie nu voia să meargă, a fost forțat să rămână acasă.

Sursa foto: Profimedia image - Caracter ilustrativ

Aici începe totul

În acea noapte, Susie a fost lăsată să meargă la o petrecere, iar Stanley a suferit singur în camera lui. Acela a fost și momentul în care mintea lui s-a întunecat.

A așteptat ca Susie să ajungă acasă pentru a lua un cuțit de măcelar din bucătărie și a-i înjunghia mortal atât pe ea, cât și pe părinții lor.

Citește și: Mărturisirea înfiorătoare a unuia dintre cei mai diabolici ucigași în serie: „Unora le place asta”

După ce a comis cele 3 crime, Stanley a rămas în casă cu cadavrele lor și a mers a doua zi la colindat. În timp ce ieșea la colindat, a întâlnit un grup de copii care i-au făcut viața un iad la școală. Așa că i-a atacat și pe ei cu cuțitul de măcelar, omorându-i pe unii și rănindu-i pe alții.

Cineva a fugit să sune la poliție, iar când l-au găsit pe Stanley, acesta se legăna pe un leagăn și mânca bomboane.

La 13 ani avea o forță demonică

Stanley a fost apoi trimis la un spital de psihiatrie, deși nu i-au găsit nimic în neregulă. Era doar rău. La 13 ani după ce a fost internat în spital, a evadat rupând gâtul infirmierilor care se ocupau de el.

În acest moment, avea 1,80 m înălțime și o forță supraomenească. Un alt infirmier a raportat evadarea sa, iar poliția a încercat să-l oprească în parcarea unității.

Au încercat să-l împuște, dar gloanțele lor cu greu l-au încetinit. Se pare că a plecat în noapte, fără să mai fie văzut vreodată. 

Vă sună cunoscut?

Ei bine, să ne uităm la primul film Halloween. Un tânăr pe nume Michael Myers era dădăcit de sora lui mai mare de Halloween în 1963. El a ucis-o fără niciun motiv. În loc să fie încarcerat, Michael Myers a fost trimis la un centru de sănătate mintală. A evadat din acea instituție de Halloween 15 ani mai târziu. S-a întors în casa copilăriei sale și a devenit obsedat de Laurie Strode, care semăna cu sora sa. Michael îi ucide apoi pe toți cei care îi stau în cale sau care încalcă regulile nescrise ale filmelor Slasher.

Michael Myers are o forță supraomenească și se spune că este de neoprit. Vă sună cunoscut?

Adevărul

Nu există nicio înregistrare a vreunui Stanley Stiers în statul american Iowa. De asemenea, nu există niciun act de naștere sau de deces, mai ales pe numele său.

Mai mult, se pare că nu există articole de ziar referitoare la oribilele crime pe care le-ar fi comis. Ai crede că dacă un băiat tânăr a ucis pe cineva într-un orășel din Iowa, povestea lui ar apărea în cel puțin un ziar. Dar nu este nimic de găsit. Pare puțin probabil ca fiecare mențiune a acestei crime să fi scăpat pur și simplu printre fisurile arhivelor.

John Carpenter a vorbit de multe ori despre inspirația sa pentru Michael Myers și nu l-a menționat niciodată pe Stanley Stiers. În schimb, Carpenter a citat o experiență din perioada în care studia psihologia în facultate.

Pentru diploma sa, a studiat pacienți bolnavi mintal care fuseseră internați într-o instituție. În această instituție, Carpenter a văzut un băiat de 12 ani cu o privire de o mie de metri care l-a tulburat. El l-a descris pe băiat ca fiind lipsit de emoții, cu ochii negri și o privire „malefică”. Pare problematic să consideri că cineva care se luptă cu o boală mintală este rău doar din cauza felului în care arată, dar se pare că a fost o reacție instinctivă. Acel băiat a influențat puternic descrierea tânărului Michael Myers în film.

O altă influență pentru Michael Myers a fost Ed Kemper, un criminal în serie care a ucis zece femei între 1964-1973.

Kemper este foarte inteligent și are o înălțime de 1,90 m. El este cunoscut și sub numele de Co-Ed Killer.

De-a lungul seriei sale de crime, Kemper a vizat femei tinere care făceau autostopul, potrivit Themorbidlibrary.

Crimele sale au inclus, de asemenea, agresiune sexuală și necrofilie. Se pare că singurele lucruri pe care Kemper le-a inspirat la Michael Myers au fost înălțimea sa și obsesia sa pentru femeile tinere.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te