Mărturisirea înfiorătoare a unuia dintre cei mai diabolici ucigași în serie: „Unora le place asta”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.10.2023 - 18:59

Laura Brand, una dintre cele mai mari experte în criminali în serie din lume a dezvăluit cel mai "înfiorător" lucru pe care i l-a spus vreodată un ucigaș în timp ce se afla cu el în cușcă. „Am început să bat în disperare în ușă. Voiam să ies cât mai repede de acolo”.

SHARE

Laura Brand, femeia supranumită „Sirena din San Quentin”, care a intervievat mai mulți criminali în serie decât oricine altcineva în istorie, dezvăluie cel mai „înfiorător” lucru care i s-a spus vreodată de un criminal în serie în timp ce stătea în "cușcă" cu acesta. Cuvintele tulburătoare i-au rămas pentru totdeauna în minte.

Mărturisirea înfiorătoare a unuia dintre cei mai diabolici ucigași în serie: „Unora le place asta”

"Eram într-o închisoare... Eram în cușcă cu un criminal în serie, iar el mi-a spus; "unora le place să dezmembreze mașini, dar altora le place să dezmembreze femei".

În acest moment, Laura a început să bată în disperare în ușa cuștii în care se afla pentru a atrage atenția gardienilor că trebuie să intervină de urgență să o scoată de acolo.

„Am început să bat  în disperare în ușă. Voiam să ies cât mai repede de acolo, dar el a adormit timp de cinci minute, iar eu stăteam acolo în cușcă", a povestit ea pentru Soft White Underbelly.

Citește și: Ucigașă în serie, trei condamnări la închisoare pe viață. "În "lumea spiritelor" ei nu sunt triști"

"Îmi amintesc că mă uitam la acest criminal în serie spunându-i: OK, bine, știu că ai putea să mă omori în acest moment. Dar el doar a râs și a spus 'Nu am de gând să o fac', dar asta este probabil cel mai înfiorător ... asta a fost cea care m-a speriat cu adevărat".

Laura spune că, de multe ori, interviurile cu ucigașii care urmează să fie executați sunt cele mai "intense".

Am fost cu „ucigașul din trusa de scule” Lawrence Bittaker pe patul de moarte și abia atunci a fost momentul în care l-a afectat cu adevărat.

Ucigașul în serie Lawrence Bittaker - Foto: Profimedia images

"Am vorbit cu acest profiler al FBI care mă pregătea pentru ultima rundă de interviuri cu el și mi-a spus că mărturisirile morții de pe „Culoarul Morții” sunt foarte, foarte intense.

Laura Brand spune că ucigașii în serie se întreabă adesea „unde se vor duce” după ce vor fi uciși de injecția letală.

Citește și: Maleficul ucigaș în serie care s-a lăudat cu cele 71 de victime și-a dezvăluit secretul întunecat

Victimele lui Bittaker erau toate, ca și Laura, singure, cu părul și ochii albaștri.

Laura și-a amintit: "Mi-a spus că o terapeută de la San Quentin nu a putut să stea cu el de vorbă pentru că are părul blond și ochii albaștri, iar el s-a uitat la mine și mi-a spus "dar tu ești într-o cușcă cu mine", și avea un zâmbet diabolic pe față.

"Și a spus 'cum te simți să fii într-o cușcă cu mine?" și a fost aproape un joc de putere sadic.

"Am spus 'cum ar trebui să mă simt? Ar trebui să fiu speriată? Ai de gând să-mi faci ceva?". Iar el a stat pe spate zâmbind cu un fel de... foarte Hannibal Lecter și a spus "...nu".

"Foarte calm, dar cu acel zâmbet încă pe față".

Crimele oribile ale ucigașului în serie Lawrence Bittaker i-au făcut să plângă pe jurați și avocați în instanță

Lawrence Bittaker și Roy Lewis Norris au violat, torturat și ucis cel puțin cinci adolescenți autostopiști pe care i-au agățat în California - supunându-i la chinuri îngrozitoare.

Un documentar a scos la iveală adevărul din spatele unei serii de crime oribile descrise de un expert în criminali în serie ca fiind "dincolo de barbarie".

Lawrence Bittaker a fost descris de agentul special al FBI, John E. Douglas, ca fiind "cel mai tulburător individ" pentru care a creat vreodată un profil criminal.

Ucigașul în serie Lawrence Bittaker - Foto: Profimedia images

Bittaker a format un parteneriat bolnav cu agresorul sexual Roy Lewis Norris. Cei doi au torturat până la moarte cel puțin cinci tinere femei în munții San Gabriel din California.

Duo-ul bolnav a fost poreclit de presă "Ucigașii din cutia cu scule", deoarece foloseau unelte precum șurubelnițe, clești și vârfuri de gheață pentru a le provoca durere victimelor lor.

Laura Brand, care a intervievat zeci de criminali în serie, s-a declarat uimită de detaliile cazului.

"Am intervievat peste 50 de criminali în serie, dar vreau să spun că acest caz m-a oprit în loc", a declarat ea pentru The Independent.

"Am citit prima dată despre el în facultate și am scăpat cartea din mână... Mi-am zis: "Doamne, oare tipii ăștia sunt oameni? Ăsta a fost primul meu gând, pentru că parcă puneau un piolet în urechile acestor fete nevinovate, sus în munți, după ce tocmai le răpiseră într-o dubă."

Din februarie până în iunie 1979, Bittaker și Norris au luat peste 20 de autostopiste în ceea ce anchetatorii au crezut că erau "curse de probă" pentru seria lor de crime.

Pe 24 iunie și-au ucis prima victimă, Lucinda Lynn Schaefer, în vârstă de 16 ani. Cei doi au violat-o pe rând pe fată înainte ca Bittaker să o stranguleze.

Bittaker a scris că victima "a dat dovadă de o magnifică stare de autocontrol și de acceptare calmă a condițiilor pe care nu le putea controla. Nu a vărsat nicio lacrimă, nu a opus rezistență și nu și-a exprimat nicio preocupare pentru siguranța ei... Cred că știa ce o așteaptă".

Seria de crime oribile ale celor doi s-a intensificat odată cu uciderea lui Andrea Joy Hall. După ce au luat-o în timp ce făcea autostopul și au condus-o în aceeași locație izolată unde au ucis-o pe Lucinda Schaefer.

Din nou, și-au agresat sexual victima, obligând-o să meargă goală pe marginea drumului și apoi să facă sex oral cu Bittaker. I-au făcut poze Andreei, care arătau o expresie de "teroare pură".

O lună mai târziu, monștrii au ucis două femei în aceeași zi. Jacqueline Leah Lamp și Jackie Doris Gilliam făceau autostopul împreună de-a lungul autostrăzii Pacific Coast Highway din California, când Bittaker și Norris le-au oferit o plimbare.

Aceștia le-au atacat pe fete, care aveau doar 13 și 15 ani, ținându-le captive timp de două zile și supunându-le la torturi îngrozitoare.

În luna următoare, Bittaker și Norris au răpit ultima victimă, Shirley Lynette Ledford, în vârstă de 16 ani.

Bittaker a chinuit-o pe Ledford cu bătăi crunte în care îi striga: "țipă mai tare".

O casetă cu înregistrarea oribilului calvar al lui Shirley a fost difuzată în instanță, aducând avocații și juriul în lacrimi.

Crimele lui Bittaker și Norri, „material” de antrenament pentru agenții FBI

Înregistrarea este folosită acum pentru a-i antrena pe agenții FBI să reziste la trauma realității crude a torturii și a crimei.

Procurorul Stephen Kay a declarat că "toți cei care au ascultat vreodată acea casetă au fost afectați de ea în viața lor".

El a adăugat: "Îmi imaginez acele fete, cât de singure erau când au murit".

"Ceea ce îi făceau era mai mult decât barbar. Am ascultat cele 30 de secunde ale înregistrării... și era doar ea țipând. Este o reacție viscerală pentru că auzi un țipăt din viața reală. Este atât de diferit de ceea ce ai auzi într-un film de groază. Poți simți în stomac când auzi țipetele”, spune Laura.

Ea spune că, în interviurile cu Bitterer, acesta a dezvăluit că a ucis timp de peste 20 de ani.

"Există o posibilitate foarte reală" ca numărul victimelor să fi fost mult mai mare, a adăugat ea.

Cercetările ei privind crimele ar putea ajuta poliția să găsească trupurile nerecuperate ale unora dintre victime. El "ar fi putut să moară și să ia toate astea cu el în mormânt dacă nu m-aș fi dus să vorbesc cu el înainte", spune ea, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te