Povestea emoționantă a unui celebru fotbalist: Și-a întâlnit dragostea în ziua în care era să moară

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.02.2023 - 22:03
David Ginola și prietena lui - Foto: Profimedia

David Ginola, fostul fotbalist francez, și-a întâlnit dragostea vieții sale în ziua în care era să moară. A căzut pe teren la un meci caritabil.

SHARE

În 2016, fostul internațional francez David Ginola, victima unui puternice crize cardiace, a prezentat un sindrom de moarte subită. Pur și simplu a căzut pe teren la un meci caritabil, unde părea că se simte în formă și înscrisese și un gol. 

Citește și: VIDEO I-a pus zahăr în rezervor și i-a tăiat două roți. Proprietarul oferă 500 Є recompensă

Fostul fotbalist, acum în vârstă de 56 de ani, a fost salvat de intervenția promptă a unui bun prieten: „David a prezentat sindromul morții subite și a fost salvat datorită masajului cardiac prompt făcut de Frederic Mendy", a declarat doctorul care l-a operat. Sindromul morții subite i-a ucis pe Marc-Vivien Foe, în 2003, și mai recent, pe jucătorul lui Dinamo Patrick Ekeng, pe 6 mai 2016.

Ginola a fost transportat la spital și acolo s-a decis intervenția chirurgicală, care a durat 5 ore. „Nu am nicio amintire despre acele momente, nu-mi amintesc nici începutul meciului. M-am trezit pe masa de operație. Le mulțumesc medicilor, celor care mi-au făcut masaj cardiac pe teren... celor care mi-au salvat viața”, spunea David Ginola atunci. 

Citește și: A murit profesorul care a adus României 55 de medalii de aur la Olimpiada Internațională de Fizică

„Când este inconștient, ești la o răscruce și sunt două direcții în care pot merge lucrurile: spre viață sau spre moarte. Nu știu cum de am ales viața, dar știu că sunt un luptător”, a explicat fostul fotbalist de la PSG, Newcastle sau Tottenham, citat de The Sun. 

David Ginola: „Dacă Frederic nu acționa rapid, aș fi fost mort”

„O doamnă medic care era la meci le-a spus prietenilor mei că dacă nu îmi revin cu defibrilatorul de 3 ori, s-a terminat. Dar s-a înșelat. Prietenii mei au văzut că mă lupt și i-au spus să continue. A folosit defibrilatorul de încă două ori și apoi inima mea a început să bată iar. Am întâlnit-o pe acea doamnă un an mai târziu la Nisa și a plâns când m-a văzut. A spus că a fost ca și cum ai vedea o fantomă. Trebuie să-i mulțumesc ei și prietenului meu. Medicii au spus că dacă Frederic nu ar fi acționat atât de repede și nu ar fi efectuat manevrele de resuscire timp de peste 8 minute, aș fi fost mort sau lăsat în stare vegetativă, deoarece creierul meu era înfometat de oxigen”. 

Citește și: Cât câștigă un tânăr polițist în România. Este de 7 ori mai puțin decât în SUA: „Un adevărat șoc”

Interesant este că David Ginola și-a găsit iubita actuală fix în aceeași zi, la un restaurant din Cannes. Maeva Denat, un model de 38 de ani, care avea deja un copil și urma să îi ofere o fiică lui Ginola, a rămas alături de fostul jucător până în ziua de astăzi. „Când o prezint pe Maeva oamenilor, le spun «E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit»”.

Infarctul lui Ginola a venit la doar două luni după ce s-a despărțit de soția sa vreme de 25 de ani, Coraline, de 54 de ani, mama fiului Andrea, de 31 de ani, și a celeilalte fiice, Carla, de 28 de ani, potrivit gsp.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te