Potrivit spuselor păgubitului, autoturismul era parcat pe strada Andrei Şaguna din Arad.
Potrivit proprietarului maşinii, în rezervor i-a fost turnat zahăr, ceea ce distruge motorul.
„Ofer recompensă 500 de euro celui care poate să îmi dea informaţii despre această persoană”, a anunţat proprietarul. Acesta a depus deja o plângere şi la Poliţie.
„Momentul a fost filmat de camerele de supraveghere ale unui magazin de instalaţii sanitare de pe strada Andrei Şaguna. Cred că cel care a făcut acest lucru nu a observat aceste camere. Am depus plângere la Poliţie”, ne-a spus cel care s-a ales cu maşina vandalizată, conform Aradon.
Nu sunt interlop
Întrebat dacă ştie să aibă duşmani, dacă are neînţelegeri cu alte persoane, păgubitul ne-a declarat:
„Sincer, chiar nu am nimic de împărţit cu nimeni. Sunt un om normal. Nu sunt interlop, nu sunt mafiot, sau ceva de genul acesta, sunt doar o persoană normală, cu familie, cu doi copii. Nu am auzit să mai fi păţit cineva aşa ceva în zonă. Pe de altă parte, nici nu am vorbit cu prea mulţi vecini”, ne-a mai declarat păgubitul.
Citește și: Tânăra ucisă în Gorj a zgâriat cu unghiile mașina polițistului care-a fugit când a apărut criminalul
Acesta a spus că va căuta camere de luat vederi şi la alte imobile de pe Şaguna, pentru a vedea dacă faţa vandalului nu se observă mai bine, dar şi pentru a afla dacă mai sunt şi alte persoane care au păţit la fel ca el.
Ce se întâmplă când e pus zahăr în benzină
Unul dintre cele mai populare mituri care există între șoferi este o veche farsă care presupune adăugarea de zahăr în rezervorul de combustibil al autoturismului. Cu toate acestea, multitudinea de teste realizate a dovedit că atunci când se adaugă zahăr în benzină acesta este foarte puțin probabil să provoace probleme și deoarece acesta nu se dizolvă în combustibil, se va depune pe fundul rezervorului și nu va provoca defecțiuni.
Inițial, acest mit a apărut în jurul anului 1950, atunci când unii șoferi credeau că dacă pui zahăr în combustibilul unei mașini acesta va produce explozii repetate în interiorul motorului. Chiar dacă din punct de vedere fizico-chimic nu se pot produce probleme în urma acestei operațiuni, acest mit a căpătat importanță între șoferi, atunci când tot mai multe persoane acuzau că li s-a pus zahăr în combustibil atunci când motorul mașinii prezența o problemă. Cu toate acestea, problemele cu care se confruntau șoferii în acea perioadă cu autoturismele lor nu aveau nimic de a face cu combustibilul sau cu adăugarea de zahăr.
În anul 1994, anumiți oameni de știință din SUA au realizat niște teste pentru a studia în detaliu procesul care are loc atunci când este adăugat zahăr în motorul unei mașini și dacă acesta poate provoca defecțiuni sau probleme. Pentru a testa teoria, aceștia au adăugat carbon radioactiv pe care l-au amestecat cu zahăr, după care l-au introdus într-un recipient cu benzină. Substanță a fost învârtita cu ajutorul unei centrifuge, iar la final particulele care nu au fost dizolvate complet au fost îndepărtate pentru a putea măsură nivelul de radiații din lichid, așa încât să se poată determina ce procent din zahăr s-a amestecat cu combustibilul. Spre surprinderea tuturor, mai putin de o linguriță de zahăr s-a amestecat cu combustiibilul, chiar dacă prin centrifugare procesul ar fi trebuit să fie mai ușor.
În concluzie, zahărul nu se poate dizolva în combustibil indiferent de situație, așa încât acesta nu se va cristaliza niciodată și nu va putea provoca daune asupra motorului. Pe lângă acestea, filtrele moderne cu care sunt echipate motoarele în zilele noastre nu vor permite că substanțele străine să ajungă în motor.
Cu toate acestea, anumite daune ar putea fi provocate pompei de combustibil sau filtrului din sistemul de alimentare, așa încât ar trebui să luați în considerare o inspecție tehnică sau să goliți rezervorul pentru a îl putea verifică înainte de a începe să conduceți din nou mașînă. Chiar dacă zahărul nu afectează motorul autovehiculului, acesta se poate depune în interiorul pompei de combustibil, conform Dailydriven.