Polițistul de la permise acuzat că a luat mită case și 1.300.000€. Zice că trăiește cu 800 €/ lună

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.12.2022 - 10:56
POlițiștii de la permise, nou scandal - Foto: Arhiva

Un comisar șef de la permise a fost trimis în jduecată pentru o mită exorbitantă. Din documentele consultate de Newsweek, comisarul susținea că trăiește din salariul de 800 euro pe lună.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

În acest dosar au fost trimiși în judecată 25 de inculpați, între care angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, instructori și intermediari ai școlilor de șoferi care, în schimbul unor sume de bani, ar fi permis fraudarea probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducător auto unui număr de 70 de candidați, în cursul lunii septembrie 2020.

Și acest dosar a fost disjuns având în vedere dimensiunea infracțională și numărul mare de persoane implicate în întreaga procedură de examinare.    

Citește și: Șeful armatei ucrainene: Rușii pregătesc 200.000 de soldați. „Fără îndoială, vor ataca iar Kievul”

         

În acest moment, se mai desfășoară cercetări pentru fapte legate de fraudarea probei practice a examenului, urmărirea penală continuând într-un dosar separat.

Mită pentru fraudă la proba teoretică 


În prezentul dosar, privind doar fraudarea probei teoretice, au fost trimiși în judecată, în stare de libertate următorii inculpați:

Obreja Radu Ionuț, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Serviciului Permise Suceava, pentru comiterea infracțiunilor de:

               - luare de mită în formă continuată,

               - instigare la  spălarea a banilor,.

În perioada 2017 - 2020, inculpatul Obreja Radu a determinat mai multe persoane din anturajul său (cercetate în prezenta cauză) ca, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a sumelor de bani obținute în modalitatea de mai sus, să dețină, să schimbe, să transfere sau să folosească sumele totale de 1.330.000 euro și 246.500 lei.

De asemenea, persoanele respective ar fi încheiat acte juridice, în temeiul cărora au achiziționat pe numele lor, dar pentru inculpatul Obreja Radu-Ionuț mai multe bunuri imobile (terenuri, apartamente, case sau spații comerciale în valoare totală aproximativă de 1.809.465 euro) și bunuri mobile (trei autoturisme, în valoare totală aproximativă de peste 80.000 euro), scrie botosaneanul.ro.

În ultima sa declarație de avere, comisarul a scris că are un venit de 48.000 de lei anual. El nu a mai depus declarații de avere din 2019, potrivit datelor cercetate de Newsweek

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra următoarelor sume de bani și bunuri aparținând inculpatului Obreja Radu Ionuț, după cum urmează:

               - 123.220 euro, 1.003 dolari americani, 180 lire sterline și 107.900 lei, ridicate de la domiciliul inculpatului Obreja Radu Ionuț,

               - 46 de bunuri imobile (apartamente, terenuri, spații comerciale),

               - 3 autoturisme,

               - 21 ceasuri de lux,

               -  bijuterii (36 de piese).

Perijoc Gheorghe Ionel, la data faptelor agent de poliție în cadrul MAI – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată,

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te