Șeful armatei ucrainene: Rușii pregătesc 200.000 de soldați. „Fără îndoială, vor ataca iar Kievul”

DE Elena Andrei | Actualizat: 16.12.2022 - 10:58
Valeri Zalujni, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei/Foto: Profimedia Images

Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că rușii pregătesc aproximativ 200.000 de noi soldați și că nu are nicio îndoială că vor ataca din nou capitala Kiev.

SHARE

Rusia adună trupe și arme pentru o nouă ofensivă. În ianuarie, dar cel mai probabil în primăvară, Federația Rusă ar putea începe o ofensivă majoră din Donbas, din est, din sud sau chiar din Belarus, apreciază Zalujnîi.

„Mobilizarea rusă a funcționat. Nu este adevărat că problemele lor sunt atât de grave încât acești oameni nu vor lupta. O vor face. Un țar le spune să plece la război, iar ei pleacă la război”, a declarat Zalujnîi pentru The Economist. 

„Poate că nu sunt atât de bine echipați, dar tot reprezintă o problemă pentru noi. Estimăm că au o rezervă de 1,2 milioane - 1,5 milioane de oameni. Rușii pregătesc 200.000 de trupe proaspete. Nu mă îndoiesc că vor încerca din nou să atace Kievul."

Trupele ruse vor încerca să respingă forțele ucrainene și chiar să facă o a doua încercare de a cuceri Kievul.

The Economist a relatat că generalul Zalujnîi împreună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu generalul Oleksandr Sirski, comandantul forțelor terestre, au avertizat asupra uno „luni critice” în continuare.

Potrivit comandantului-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, rușii pregătesc noi resurse undeva dincolo de Urali, la fel ca în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Surse occidentale relatează că Serghei Surovikin, comandantul trupelor ruse din Ucraina, a considerat întotdeauna conflictul cu Ucraina ca fiind unul care va dura mulți ani. 

Generalii lui Vladimir Putin continuă să antreneze și să desfășoare trupe recent recrutate și să reformeze industria pentru a ajuta soldații.

Citește și

„Afacerea țigareta” Odesa, implicând spioni ruși și chinezi, cu tentacule în România, destructurată

VIDEO SUA au testat cu succes racheta hipersonică AGM-183A, mai rapidă decât orice armă existentă

Zalujnîi a declarat că Ucraina rămâne fără muniții pentru sistemele de apărare. 

Sistemele de rachete antiaeriene Patriot, de fabricație americană, care ar trebui să ajungă în Ucraina, vor fi un mare progres pentru Forțele Armate ale Ucrainei, însă instruirea soldaților pentru a le folosi necesită timp.

Sistemele Patriot ar fi trebuit să fie livrate cu câteva luni în urmă.

Până la sfârșitul lunii august 2022, potrivit reprezentantului Direcției Șefului Direcției de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Rusia a implicat deja 160.000 de militari în războiul împotriva Ucrainei, fără a include Garda Națională a Rusiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te