Sărbătorirea unei zile de naștere este cu siguranță specială, fie că o petreci acasă cu familia și prietenii, fie că mergi la restaurantul tău preferat.
O femeie din Italia a avut, însă, o experiență neplăcută, după ce i-a organizat bunicii sale ziua de naștere la un restaurant și a fost taxată pe nota de plată pentru felierea tortului, pe care l-a adus de acasă.
Restaurantul, situat în Italia, a stârnit o controversă majoră pentru că ar fi cerut clienților o taxă de 58 EUR (288 lei) doar pentru tăierea tortului aniversar. S-a întâmplat atunci când Gessica Geca și-a dus bunica la un restaurant situat în sudul orașului Arezzo pentru a marca ocazia, conform unui articol al Daily Mirror.
O femeie a fost taxată de un restaurant pentru felierea tortului. Suma uriașă pe care a plătit-o
În zilele premergătoare evenimentului de familie, Gessica a întrebat localul dacă poate aduce un tort pentru ca sărbătorita să sufle în lumânări. Cu toate acestea, după ce s-a bucurat de o masă plăcută, ea a fost surprinsă să vadă o notă de plată de 659 de euro, care includea taxa de 58 de euro pentru tăierea și servirea tortului.
Citește și: Există o vârstă anume la care apar riduri pe față și se lasă pielea. Cum încetinim îmbătrânirea
După cum a relatat presa locală Corriere Fiorentino, Gessica susține că a fost informată că aceasta era o regulă a localului și că au fost obligați să plătească.
Presa italiană susține că incidentul a fost semnalat și pe Facebook, care a atras numeroase comentarii. Ea a scris: „Nu mă așteptam ca acest lucru să stârnească atâta agitație. Consider că suma percepută este disproporționată față de serviciul prestat, motiv pentru care am decis să împărtășesc povestea într-un grup pe Facebook. Am însoțit-o pe bunica mea la casierie, deoarece a insistat să plătească”.
Citește și: Cât trebuie să mergi pe zi, ca să trăiești un an în plus? Cercetătorii au demonstrat
Gessica a precizat că un angajat i-a dat nota de plată și a explicat că este un lucru obișnuit ca localul să perceapă o taxă pentru servirea desertului.
Pe de altă parte, proprietarul restaurantului, care a solicitat anonimatul, a explicat pentru site-ul media italian că nu percepe o taxă de serviciu atunci când își servește propriile preparate. El a declarat: „Restaurantul meu trebuie să plătească chelnerul, pe cel care spală vasele și alte servicii. Trebuie să recuperăm cumva aceste costuri”.
Citește și: Cât de des trebuie să schimbi salteaua de la pat? Care sunt semnele că ai nevoie de una nouă?
Cu toate acestea, el a recunoscut că, dacă ar fi fost prezent în timpul incidentului, ar fi acționat diferit și ar fi oferit o reducere sărbătoritei. El a concluzionat: „Este mai bine să reduci 50 de euro și să faci oamenii fericiți decât să te ocupi de o neînțelegere în care toată lumea pierde.”