Nosfe a murit de o boală care, în trecut, nu apărea la tineri. Cauzele: stresul, consumul de carne

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.10.2022 - 11:27
Nosfe - FOTO: Antena1

Nosfe de la Șatra Benz a murit subit la 37 de ani, imediat după concert. Șatra Benz a anunțat că fondatorul trupei lor, Nosfe, a murit duminică.

SHARE

Nosfe ar fi făcut infarct în somn, în seara de 15 spre 16 octombrie. Aceasta ar fi cauza care i-a provocat decesul „unchiului” de la Șatra Benz., care avusese concert cu puţin timp înainte.

Ce este infarctul miocardic

Infarctul miocardic este o urgență medicală care apare atunci când una sau mai multe dintre arterele care alimentează inima cu sânge sunt blocate. Infarctul miocardic este cunoscut și ca atac de cord și trebuie tratat cu maximă seriozitate, atunci când se manifestă, pentru că prezintă risc letal.

Inima este un mușchi irigat de mai multe artere. Acestea se numesc artere coronare și sunt, în mod normal, în număr de trei, fiecare cu ramificații. Atunci când una dintre aceste artere coronare este astupată de un cheag de sânge, circulația spre inimă este blocată iar porțiunea de mușchi alimentată de vasul respectiv are de suferit – apare ischemia miocardică, urmată de necroză. Acesta este infarctul miocardic. Infarctul miocardic (denumit si sindrom coronarian acut) este o urgență medicală care apare atunci când una sau mai multe dintre arterele care alimentează inima cu sânge sunt blocate. Infarctul miocardic este cunoscut și ca atac de cord și trebuie tratat cu maximă seriozitate, atunci când se manifestă, pentru că prezintă risc letal.

Care sunt factorii de risc care conduc la infarct?

Care sunt factorii de risc care conduc la infarct?
 

Ateroscreloza - Nivelul mare de colesterol din sânge – colesterolul LDL, cunoscut în termeni populari ca ”rău” este una dintre principalele cauze ale blocării arterelor. Colesterolul este de fapt o substanță incoloră care se găsește în alimentele pe care le mâncăm dar est și produs de către organism. Colesterolul LDL se lipește de pereții arterelor, producând îngustări ale acestora. În timp aceste îngustări (stenoze) devin din ce în ce mai severe și pot provoca infarctul miocardic.

Nivelul mare de trigliceride din sânge – trigliceridele sunt un tip de grăsimi naturale care se adună în artere. Ele provin din alimentație și călătoresc prin sânge, până când sunt depozitate în celulele adipoase. Unele dintre ele rămân însă depuse pe artere, provocând în timp, îngustarea acestora.

Alimentația dezechilibrată, bogată în zahăr și grăsimi. Grăsimile saturate sunt tipuri de grăsimi care se găsesc în special în produsele din carne și lactate. Ele cresc nivelul de colesterol rău din corp și reduc nivelul de colesterol bun. Grăsimile trans, cunoscute și ca grăsimi hidrogenate, sunt grăsimi artificiale care se regăsesc mai ales în produsele alimentare procesate

Hipertensiunea arterială – este un factor de risc important pentru infarctul miocardic acut, din cauza faptului că hipertensiunea contribuie la deteriorarea arterelor și formarea plăcii de aterom. Sursa AICI

„Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut. Aşadar, această boală extrem de severă, care omoară oameni, apare din ce în ce mai des la oamenii tineri. În plus, toţi factorii de risc care afectează inima şi anume: hipertensiunea arterială, diabetul, creşterea colesterolului, apar din ce în ce mai des la oamenii tineri”, a precizat prof. Dragoș Vinereanu într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar.

„Urmaţi o dietă sănătoasă. Dieta nesănătoasă înseamnă un consum exagerat de sare, de grăsimi şi de zaharuri. E indicat să aveţi o dietă bogată în fructe şi legume, cu cereale integrale şi fibre alimentare, cu cărnuri slabe şi peşte. O dată pe an, dacă nu aveţi boli în antecedente, este recomandat să veniţi la medic pentru EKG, măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei şi colesterolului. Orice boală depistată din vreme se tratează mai uşor”, sunt sfaturile cardiologilor.

Explicațiile unui deces

Nosfe ar fi făcut infarct în somn, în seara de 15 spre 16 octombrie. Aceasta ar fi cauza care i-a provocat decesul „unchiului” de la Șatra Benz., care avusese concert cu puţin timp înainte, anunță b1tv.ro.

 
"La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 3:26, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, soțul acesteia a căzut în imobilul de domiciliu, din Balotești, și nu mai reacționează.

Imediat, polițiștii orașului Otopeni s-au deplasat la fața locului, pentru efectuarea activităților din competență, unde au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat în vârstă de 37 de ani.

De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care a constatat decesul bărbatului respectiv.

S-a relaționat cu medicul legist, care s-a deplasat la fața locului, iar după examinarea medico legală externă, trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea necropsiei.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații

Criminale, în cauză fiind deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea", anunță surse judiciare.

Cine e Nosfe


S-a născut pe data de 24 martie 1985, la Galați. Numele său real a fost Darius Vlad Creţan. A urmat liceul în orașul său natal, unde a obținut o diplomă cu specializare în Grafică pentru Publicitate. De profesie, a fost funcționar economic, însă mai târziu a simțit o chemare spre muzică și a ales să își asculte inima.

 
Cunoscut după numele de scenă Nosfe, artistul a debutat în industria muzicală în anul 2002. Primul său concert l-a susținut la Brăila, urmând ca un an mai târziu să interpreteze în afara granițelor țării noastre, mai exact în Italia. Cântărețul s-a declarat un fan al muzicii hip-hop, compunând totodată și versuri pentru melodiile sale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te