Nici o regulă de protecție pe aeroporturile din Grecia. Turiștii, îngrămădiți pentru testare

DE Bianca Iosef | Actualizat: 02.07.2020 - 19:53
Aeroportul din Rhodos

Distanțarea socială nu se respectă în aeroporturile grecești iar românii au stat îngrămădiți până au fost testați pentru coronavirus.

SHARE

Un turist român plecat în insula grecească Rhodos a povestit pentru Newsweek România traseul din România până pe plaja grecească.

„În România a fost o debandadă totală în sensul că te ține afară în niște corturi improvizate până când dă drumul la check-in și când dă drumul se îndreaptă o masă mare de oameni spre ghișee. Se stă la coadă foarte mult”, a declarat acesta.

Turistul român a povestit că, totuși, i s-a părut că au fost mult mai bine organizați cei din România.

„Problemele au început de pe aeroportul din Rhodos. A fost totul ok până la momentul în care ne-a zis că tot avionul, care era de 282 de oameni, cam așa, tot avionul trebuie să meargă să facă testarea.

În momentul în care ne-am dus să facem testarea era un doctor și cu o doctoriță, care ajutați de niște polițiști de la poliția de frontieră au venit și au zis: «Trebuie să faceți în așa fel încât să stați la rând.»

Deci a dispărut distanțarea socială și ne-am așezat unii în alții, în grămadă organizată, lipiți unii de alții. În momentul în care am început să ne răzvrătim au zis: «Dacă nu vă convine, asta e situația, este o lege internațională, dacă nu vreți să stați în Rodos puteți să plecați.»”

Românul a declarat că testarea tutror pasagerilor a durat în jur de 4 ore și apoi au fost lăsați să plece.

Aceesta a declarat că nu a intrat în izolare, deși pe site-ul guvernului din Grecia scrie că turiștii sunt obligați să se izoleze 24 de ore la adresa destinației finale.

„Nu ne-au dat nici o explicație. Ne-au zis că ne vor comunica rezultatele și cu asta basta. […] Nu ne-au zis să stăm izolați 24 de ore, dovadă că acum sunt la plajă.”

Singurua cale de acces dintre Grecia și Bulgaria este cea de la Kulata-Promachonas în perioada 1-15 iulie, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Acest lucru este rezultatul legii prin care românii care vor să călătorească în Grecia sunt nevoiți să completeze un formular.

Turiștii trebuie să pună la dizpoziție statului elen, pe lângă datele personale, informații despre locurile în care vor fi cazați, durata vizitei și modalitatea de transport.

Formularul cere să se precizeze toate locurile de cazare, dar permite completarea doar pentru trei hoteluri.

Situație similară în Creta

Aproximativ 200 de turişti români au fost testaţi pentru COVID-19 pe Aeroportul Heraklion din Creta. Oamenii au declarat publicației Banatul azi că procedura a durat trei ore.

„A fost o surpriză pentru toţi pasagerii avionului, cred, pentru că toţi eram convinşi că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesui într-un spaţiu de nu mai mult de 50 de metri pătraţi, nu ni s-au oferit explicaţii şi am înţeles după câteva minute că urma să fim testaţi absolut toţi, lucru care s-a şi întâmplat”, a spus un pasager român.
 
Oamenii şi-au pierdut răbdarea în cele trei ore cât au durat testele. Autorităţile elene au testat inclusiv bebeluşii, în tot acest timp nimeni nu a oferit nicio explicaţie turiştilor români, iar pasagerii altor curse aeriene erau lăsaţi să treacă fără nicio oprelişte.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te