Mari muzee noi pe care nu trebuie să le ratezi

DE Paula Froelich | Actualizat: 22.06.2019 - 12:13
MoMA (Muzeu de Artă Modernă) - New York

Un muzeu bun este interesant, dar un mare muzeu poate să te pună pe gânduri, să deschidă noi lumi și să schimbe perspective întregi.

SHARE

În timp ce muzee celebre precum Muzeul Metropolitan de Artă din New York sau Ermitaj din Sankt-Petersburg, Rusia, sunt arhicunoscute în întreaga lume, o nouă cultură de muzee a apărut în ultimii zece ani, rivalizând cu cele legendare. 

Museo Soumaya - Mexico City

Cea de-a doua filială a muzeului, deschisă pe Plaza Carso începând cu 2011, este izbitoare atât în interior, cât și în exterior. Găzduind cea mai mare colecție de sculpturi ale lui August Rodin din afara Franței, în acest muzeu privat se găsește, de asemenea, colecție vastă și variată a  miliardarului mexican Carlos Slim.

Crystal Bridges Museum of American Art - Bentonville


Muzeul proiectat de Moshe Safdie, deschis în 2011 în Arkansas, sărbătorește spiritul american prin artă și arhitectură. Colecția permanentă variază de la arta colonială până în prezent, cu lucrări importante ale lui Mary McCleary, Winslow Homer și Jasper Johns.

MoMA (Muzeu de Artă Modernă) - New York


Muzeul de Artă Modernă din New York a stabilit standardul în arta contemporană și, odată cu  expansiunea sa din octombrie, a ridicat nivelul chiar mai sus. Cu noi spații de performanță și galerii, muzeul explorează operele unor mari artiști precum Donald Judd, Dorothea Lange, Pope.L și Betye Saar. Galeriile sunt deschise în timpul renovării.

Musée Yves Saint Laurent - Paris


Acest muzeu îl celebrează pe designerul Yves Saint Laurent, al cărui stil vestimentar a  schimbat pentru totdeauna modul în care femeile se îmbracă. Originalul de la Paris a fost deschis în septembrie 2017, cu o lună înainte de avanpostul său din Marrakech, Maroc.

Zeitz Museum of Contemporary Art Africa - Cape Town


Dedicat artei contemporane din Africa și diasporei acesteia, Zeitz MOCAA a fost deschis în 2017 cu lucrările lui Mary Sibande, Nandipha Mntambo și Sethembile Msezane în colecția sa permanentă.

The Louvre Abu Dhabi - Abu Dhabi


Acest avanpost al Luvrului de la Paris este un tribut adus istoriei umane prin intermediul artei, precum și un omagiu față de globalism și efectele rutelor comerciale asupra societății. Deschis în 2017, muzeul include lucrări importante ale lui René Magritte și ale lui Alberto Giacometti.

UCCA Center for Contemporary Art - Beijing


Acest centru pentru arta chineză contemporană a suferit o restructurare majoră în 2017, fiind separate funcțiunile comerciale și nonprofit. Cu reprezentanți precum Liu Wei, Wang Jianwei și Liu Xiaodong, artiștii chinezi se plasează ferm în centrul dialogului artistic la nivel mondial.

Museum MACAN (Modern and Contemporary Art in Nusantara) - Jakarta


Există doar de doi ani, dar acest muzeu prezintă o colecție de artă indoneziană și internațională în continuă creștere și este considerat deja unul dintre cele mai mari. Are peste 800 de lucrări în colecția sa permanentă, incluzând Infinity Mirror Room-Brilliance of the Souls, un sistem montabil al lui Yayoi Kusama, ce necesită o încăpere întunecată și LED-uri, simbolizând lipsa frontierelor între real și infinitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te