Interlopul oltean Rechinu nu se încredea în nimeni. Conducea mafia din Mexic cu bodyguarzi români

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.08.2022 - 09:59
Interlopul Rechinu - FOTO: ARhiva

Florian Tudor, zis Rechinu, capul mafiei române din Mexic a fost arestat, în mai anul trecut, la solicitarea autorităților române. FBI a avertizat că Rechinu a reușit să se infiltreze în interiorul poliției mexicane pe care o controla.

SHARE

Gruparea condusă de Florian Tudor clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBI. 

Cum s-a născut Mafia românească din Cancun


Sportivi și interlopi, cei care-i asigurau paza „Rechinului“ la Cancun, trebuia să fie foarte loiali. Florian Tudor „Rechinul“ era păzit non-stop în Cancun de bodyguarzii aduși din Craiova. La fel și bancomatele sale. De afacerile sale murdare din România se ocupau mai multe clanuri de interlopi locale. 

Citește și: Cum a corupt-o interlopul oltean Rechinu pe frumoasa politiciană Laura Fernández: Ea va ajunge sus

Anchetatorii susțin că bodyguarzii erau ținuți „captivi“, la fel ca și ceilalți membri ai grupării, pentru că beneficiau de împrumuturi, iar familiile acestora locuiau în casele puse la dispoziție de Florian Tudor. Dacă părăseau gruparea, rămâneau fără locuințe, imobile care ulterior erau repartizate altor membri. 

Citește și: Interlopul oltean Rechinu a plătit 2 milioane $ pentru uciderea unui șef de poliție în Mexic

Anchetele internaționale care vizează organizația criminală condusă de Florian Tudor l-au făcut pe acesta să-și trimită bodyguarzii acasă, în Craiova.

George Gavrilă era unul dintre bodyguarzii care își făceau veacul prin Craiova în urmă cu zece ani. La finalul anului 2012, Nicolae Boiangiu, unul din oamenii de încredere ai lui Florian Tudor în Cancun, i-a propus să vină în Mexic.

Motivul: Florian Tudor avea nevoie de bodyguarzi în contextul în care afacerile sale ilegale luaseră amploare.
Nu a stat pe gânduri: și-a cumpărat bilet de avion și a ajuns în Cancun pe 6 ianuarie 2013. Acolo a locuit în casă cu Florian Tudor, care își transformase imobilul în centru de operațiuni.  

O parte din banii câștigați de la Florian Tudor, în jur de 110.000 euro, i-a investit în construcția unei case în comuna Pielești, județul Dolj.

Însă, în anul 2019, a renunțat în a-i asigura paza lui Florian Tudor și s-a întors în Craiova. Înainte de a pleca din Mexic, Florian Tudor i-a cerut să predea tot, în special casa și terenul din Pielești.

Toate bunurile i-au fost predate lui Gabi Alin Stroie, zis „Bulină“. După ce și-a văzut agoniseala de-o viață dusă pe apa sâmbetei, George Gavrilă a acceptat să coopereze cu procurorii DIICOT. 

Pugilistul „Johnny“, arestat preventiv 

Pugilistul Ionuț Claudiu Popescu, zis „Johnny“, a ajuns bodyguardul lui Florian Tudor în anul 2015. Pe atunci, avea 21 de ani.

El a fost angajat la recomandarea lui Marian Tudor, fratele „Rechinului“. Acesta locuia în Cancun împreună cu un alt bodyguard, Răzvan Ghiță, într-o casă pusă la dispoziție de Adrian Ninel Enăchescu, cumnatul lui Florian Tudor. La rândul lui, pugilistul i-a recomandat lui Florian Tudor să-l angajeze ca bodyguard și pe Mihai Adrian Mincă, zis „Piciu’“. 

Revenit în țară în urma anchetelor internaționale care vizau gruparea lui Florian Tudor, pugilistul Ionuț Claudiu Popescu a fost reținut pe 25 iulie 2019, apoi a fost arestat preventiv pentru 60 de zile.

Apoi, Curtea de Apel București a decis să-l pună sub control judiciar. Procurorii DIICOT l-au acuzat de constituire de grup organizat și tentativă de omor. 

Instructorul de fitness cu condamnări în Franța și Italia

 

Răzvan Ghiță este un alt bodyguard al lui Florian Tudor. Inițial, acesta a ajuns în Mexic cu gândul să treacă ilegal granița cu SUA. Rolul acestuia în organizația „Rechinului“ era să scoată bani de pe cardurile falsificate în zona Mexico City. De acolo, a revenit în Cancun pentru a fi avansat la gradul de bodyguard personal al lui Florian Tudor, susțin anchetatorii.

Apusul Rechinului?
Aflat, azi, într-o închisoare în Mexic, interlopul oltean Rechinu a început să piardă controlul asupra oamenilor și a abnilor pe care îi făcea furând din bancomate. În urmă cu ceva timp a cerut protecția președintelui Mexicului.

Rechinu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te