Interlopul oltean Rechinu a plătit 2 milioane $ pentru uciderea unui șef de poliție în Mexic

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.08.2022 - 18:34
Interlopul oltean Rechinu

Florian Tudor, zis Rechinu, capul mafiei române din Mexic a fost arestat, în mai anul trecut, la solicitarea autorităților române. FBI a avertizat că Rechinu a reușit să se infiltreze în interiorul poliției mexicane pe care o controla.

SHARE

Gruparea condusă de Florian Tudor clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBI. 

Citește și: VIDEO Război contra mafiei românești din Mexic condusă de interlopul oltean Rechinu. FBI: periculoși

Un raport al autorităților americane arată că Tudor și grupul său au reușit să se infiltreze în poliția municipală și agenți ministeriali, cărora le plătea 2.000 de dolari pe lună pentru a obține protecție și a fi alertați în legătură cu operațiunile împotriva lor.

Aceștia menționează, de asemenea, că mafia românească finanțează politicienii Partidului Verde. 

Citește și: Cum a corupt-o interlopul oltean Rechinu pe frumoasa politiciană Laura Fernández: Ea va ajunge sus

Rapoartele autorităților americane asigură că gruparea mafiotă românească s-a infiltrat în marșul feminist din noiembrie 2020. În plus, a avut sprijinul a opt polițiști locali, cărora în ziua respectivă li s-a ordonat să tragă cu armele pentru a crea haos printre protestatari.

Protestele care au apărut în urma împușcăturii din marș au căutat să determine presiuni pentru demiterea șefului de atunci al SSP din Quintana Roo, Alberto Capella. El trebuia să apară responsabil pentru că a ordonat violențe împotriva manifestanților.

Rapoartele agenției americane indică faptul că gruparea condusă de Rechinu a pus la punct un plan de presiune pentru demisia lui Capella, care împreună cu FBI și autoritățile din țările vecine au inițiat operațiuni împotriva mafiei românești.

Chiar și la câteva zile după ce șeful Securității a fost revocat din funcție, Statele Unite au avertizat despre un plan de a-l ataca. Grupul românului mafiot ar fi oferit până la 2 milioane de dolari pentru a-l ucide pe șeful poliției.

La un an de la arestarea sa în Mexic, interlopul oltean Florian Tudor, zis Rechinu, este tot în Mexic, chiar dacă inclusiv FBI a arătat că el este liderul mafiei române din Cancun. El este anchetat pentru fapte în România, Mexic și Statele Unite.

Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă Eddy Pérez Escobar, avocatul și prietenul lui Florian Tudor, a confirmat că nu îl va mai apăra pe oltean. El a refuzat să dea mai multe detalii despre această „despărțire”, iar acum îi spune românului doar „acea persoană”.

Citește și: VIDEO Interlopul oltean Rechinu și-a blocat extrădarea din Mexic chiar dacă l-a părăsit și avocatul

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te