Hrușcă, la 66 de ani. Cum arată casa lui de 1.000.000 $ din Canada și cum îl strigă lumea acolo

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 07.12.2023 - 12:42
Ștefan Hrușcă și casa lui din Canada: Foto: ciao.ro/colaj Newsweeek
hrusca seicaru

Ștefan Hrușcă împlinește 66 de ani, pe 8 decembrie. „Artistul colindelor” s-a mutat în Canada din 1991 și locuiește într-o casă evaluată la 1.000.000 de dolari.

SHARE

Ștefan Hrușcă este, la 66 de ani, un artist împlinit. S-a mutat în Canada în 1991, unde locuiește cu familia într-o casă de 1.000.000 de dolari și mai deține încă o proprietate ceva mai „modestă”. Dar, de zeci de ani, vine în România în perioada Sărbătorilor de iarnă pentru a-și cânta faimosele sale colinde cu care a cucerit publicul.

Hrușcă, la 66 de ani. Cum arată casa lui de 1.000.000 $ din Canada și cum îl strigă lumea acolo

Ștefan Hrușcă s-a născut pe 8 decembrie în anul 1957, la Ieud, Maramureș, așa că, vineri, ajunge la borna de 66 de ani. 

Cu siguranță, destinul i-ar fi fost cu totul altul dacă n-ar fi existat întâlnirea cu Adrian Păunescu, din 1981, care l-a transformat, pe viață, într-un artist.

„Colindătorul” Hrușcă era profesor la o școală din Borșa, și cânta la chitară doar din plăcere, atunci când s-a produs întâlnirea astrală pentru viața și cariera sa.

Citește și: Cum s-a născut „Rugă pentru părinți”, cea mai frumoasă piesă folk. Hrușcă a pierdut prima versiune

„Dacă nu era Adrian Păunescu, aș fi rămas învățător la Borșa. În 1981, m-a sunat de la Bucureşti contabilul de la Cenaclul Flacăra să-mi spună că domnul Adrian Păunescu vrea să înregistrez nişte cântece.

După aceea mi-am dat seama că mă văzuse la Curtea de Argeş, la un festival, „Dulce Românie', în 1979, unde mi-a dat locul 2”, spunea artistul, în urmă cu ceva vreme, într-un interviu pentru Jurnalul național.

Pe vremea aceea, era profesor de educație fizică, după cum mărtuisea artistul. Dar evenimentele s-au derulat fulgerător, în stilul impus de Păunescu la Cenaclul Flacăra.

După un spectacol al cenaclului, la Sala Polivalentă, l-a chemat din nou Adrian Păunescu.

„Mi-a spus: „Hruşcă Ştefan, vino încoace, te duci în maşină şi mă aştepţi. Plecăm la Sinaia'. M-am dus. Când a sosit, mi-a spus: „Uite, plecăm la Sinaia şi vedem, ori te fac mare, ori te întorci la catedră!”.

Nu ştiam la ce se referă. Am stat la Casa Scriitorilor de la Sinaia patru nopţi şi am făcut patru cântece”, a mărturisit Hrușcă acum câțiva ani.

A doua noapte s-a născut „Rugă pentru părinți”, care l-a făcut celebru în rândul marelui public. 

Citește și: Milionar în Canada, Hrușcă îl ignoră pe prietenul Șeicaru: Nu mă sună niciodată. Ce motiv are

„Noroc că avea casetofon şi se înregistra tot ce se cânta şi se lucra. Dimineaţa după ce m-am trezit, uitasem cântecul. Şi Adrian Păunescu mi-a spus: „Nu-i nimic. Uite, ţi-l pun să-l asculţi'.

Şi aşa l-am învăţat din nou. De emoţie, de oboseală, nu ştiam ce cântasem. Aşa s-a născut „Rugă pentru părinţi”, care mi-a botezat şi mi-a pecetluit cariera. Dumnezeu a fost mereu cu mine, a mai povestit artistul.

Până în 1984, Hrușcă a susținut peste 1.000 de spectacole alături de Cenaclul Flacăra, dar în 1984, împreună cu Vasile Șeicaru, a decis să spună „stop”.

Ștefan Hrușcă și Vasile Șeicaru, pe vremea în care erau prieteni - Foto: Arhiva

„La un moment dat am hotărât împreună cu Vasile Şeicaru să plecăm din Cenaclu. Am spus că a venit momentul să ne desprindem. Şi alţii făcuseră acest lucru înaintea noastră.

De multe ori, unii pleacă din căsnicii, unde au contracte serioase. Or, noi plecam dintr-o „întreprindere”, aşa cum consideram Cenaclul Flacăra. Şi chiar era o întreprindere extraordinar de puternică.

În 1984 am urcat pe scenă pentru ultima oară ca membri ai Cenaclului Flacăra. Fusese spectacol pe Stadionul Republicii”, spunea Ștefan Hrușcă pentru jurnalul.ro, despre plecarea din Cenaclu.

După 1990 și stabilirea artistului în Canada, relația cu fostul bun prieten, Șeicaru, s-a stricat, până la a nu mai exista. Motivul acestei rupturi a fost explicat de Vasile Șeicaru, acum câțiva ani.

„El (n.r. - Hrușscă) nu vorbește cu nimeni, nu a anunțat pe nimeni că a venit în țară. Așa face de ani buni. A fost ziua lui pe 8 decembrie, dar nu i-am dat mesaj, pentru că, în alti ani, i-am scris și nici măcar nu mi-a răspuns la mesaj.

E mereu ocupat, așa este el. Eu nu am pretenția să mă bage în seama, dar nu a dat nici măcar „bună ziua” când a venit în țară. Așa este el, eu îl iau că atare. Distanță schimbă oamenii”, a declarat Șeicaru.

Ștefan Hrușcă locuiește în Canada alături de soția lui, Geanina, dar și de fiica lui, Andra, în vârstă de 22 ani. Acesta mai are un fiu de 31 de ani, Ștefan Jr., pasionat de muzica rock.

Soția, Geanina, este originară din Iași și a studiat Filologia. Dar în Canada s-a reprofilat si acum este programator într-o mare companie de IT din Toronto. 

Artistul a mai povestit, la un moment dat, și că locuiește într-o vilă imensă pe care chiar el a renovat-o. Stă pe o străduță liniștită într-o casă cu patru camere, două băi, piscină și un garaj unde încap două mașini.

El are două case în Canada. Prima în Scarborough, un cartier select din Toronto, evaluată la 1.000.000 de dolari. Cealaltă casa se află în orașelul Whitby, într-un peisaj rustic, valoarea acesteia fiind estimată la „doar” 500.000 de dolari.

De asemenea, pentru vecinii și amicii canadieni, este Steven, echivalentul englezesc pentru Ștefan.

Citește și: Plecat de 30 ani în Canada unde e milionar, Hrușcă poartă în suflet un loc din România. E magic

„Mie în străinătate mi se spune şi Ştefan şi Steven, Genny sau Gia este soţia mea Geanina. Aşa îi spun toţi. Ea este sufletul, este omul de care aveam nevoie, care mă completează. Suntem foarte fericiţi”, declara Ștefan Hrușcă în urmă cu ceva ani.

În fiecare an, în perioada Sărbătorilor de iarnă, Ștefan Hrușcă revine în România pentru a-și cânta colindele iubite de români. Apoi, se întoarce în Canada, cu dor de „leru-i ler” de acasă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te