HOROSCOP O companie face angajări pe baza zodiei candidaților. Ce semn zodiacal e exclus din start?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 07.08.2024 - 18:05
HOROSCOP O companie face angajări pe baza zodiei candidaților - Foto: Freepik.com - cu rol ilustrativ
HOROSCOP O companie face angajări pe baza zodiei candidaților - Foto: Freepik.com - cu rol ilustrativ

HOROSCOP O companie face angajări pe baza zodiei candidaților. Deși pare straniu, o firmă care face noi recrutări a menționat printre condițiile cerute de la cei care aplică pentru un job să nu fie născuți într-o anumită zodie.

SHARE

HOROSCOP O companie face angajări pe baza zodiei candidaților. Faptul de a te naște într-un anumit an ori semn zodiacal este posibil să îți aducă probleme nebănuite. Asta, în caz că ai vrea să aplici pentru un post la o firmă care cere candidaților să nu aparțină unei anumite zodii.

HOROSCOP O companie face angajări pe baza zodiei candidaților. Ce semn zodiacal este exclus din start?

O companie chineză a fost criticată pentru că a postat un anunț de angajare și le-a cerut potențialilor candidați născuți în Anul Câinelui să nu se deranjeze să aplice pentru că vor fi automat respinși.

Compania din Guangzhou, provincia Guangdong din China, al cărei nume nu a fost precizat, a postat recent un anunț pentru un loc de muncă în cadrul personalului său administrativ. 

Citește și: HOROSCOP 8 AUGUST Taurii reaprind flacăra cu un fost iubit. Scorpionii, poveste de dragoste secretă

Se cerea experiență în muncă și familiaritate cu programele de birou, postul fiind recompensat cu un salariu lunar de până la 4 000 de yuani, circa 510 euro. 

Cu toate acestea, ceea ce a atras cu adevărat atenția oamenilor a fost un scurt rând în care se cerea oamenilor să nu își trimită CV-urile dacă se întâmplă să fie născuți în Anul Câinelui, potrivit odditycentral.com.

Postarea a stârnit controverse pe rețelele sociale chineze, mulți acuzând compania de discriminare, însă o sursă din interiorul organizației a dezvăluit că șeful acesteia s-a născut în Anul Dragonului și crede că nu este compatibil cu persoanele născute în Anul Câinelui.

Zodiacul chinezesc - Foto: odditycentral.com

„Recrutarea angajaților născuți în Anul Câinelui va fi în detrimentul dezvoltării companiei, așa că el subliniază în mod special că „oamenii câine” nu ar trebui să depună CV-uri", a explicat sursa anonimă, adăugând că nu se aplică alte restricții speciale.

Ce caracteristici au cei născuți în Anul Câinelui?

Discriminarea nu este tocmai neobișnuită pe piața muncii din China, însă absurditatea „discriminării în funcție de zodie” a stârnit indignare în rândul internauților, mulți sfătuindu-i pe cei născuți în Anul Câinelui să dea în judecată compania.

„Întotdeauna am crezut că este dificil să găsești un loc de muncă după vârsta de 35 de ani, dar nu m-am așteptat ca semnul meu zodiacal să fie problema”, a scris o persoană.

„Ce e rău în faptul că m-am născut în Anul Câinelui? Nu e ca și cum aș avea rabie”, a comentat altcineva.

Citește și: HOROSCOP complet 5-11 august: săptămână excelentă pentru colaborări personale și profesionale

Dar care ar putea fi problema cu cei născuți în Anul Câinelui, conform zodiacului chinezesc?

Câinele este a unsprezecea zodie (al 11-lea animal) din ciclul zodiacului chinezesc, lui aparținându-i persoanele născute în anii 2018, 2006, 1994, 1982, 1970 și tot așa, din 12 în 12 ani.

În privința caracterizării celor născuți în Anul Câinelui, nu se știe exact ce l-ar fi putut deranja pe directorul companiei, dar putem vedea ce caracteristici prezintă cei care aparțin acestei zodii, conform eastrolog.ro.

Câinele este prin excelență un prieten de nădejde. Este loial și devotat, blând și înțelegător. Filozofia de viață a Câinelui este materialistă și se bazează pe un deosebit simț etic. Are un fler ieșit din comun, iar când vede o nedreptate se zbârlește tot.

Citește și: HOROSCOP dragoste, august 2024: Venus, Luna și Mercur retrograd schimbă modul în care privim iubirea

„Este foarte îndârjit împotriva necinstei și a asupririi. Nu este bine să te pui cu el, mizând pe proverbul „Câinele care latră, nu mușcă”, pentru că nu este valabil și la el: pe cât de răsunător latră, pe atât de amarnic mușcă. (...)

Filozof și realist, Câinele nu-și imaginează că poate schimba lumea. Pentru a se feri de dezamăgiri, își alege cu grijă prietenii, după ce i-a verificat cu atenție”, se arată, printre altele, pe site-ul citat.

Oare care dintre aceste caracteristici l-ar fi putut deranja pe șeful respectivei companii?

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te