„Scandalul J`ai Bistrot” împarte Netul. Cu sau fără copii la restaurant? Răbdarea ține 45 minute

DE Bianca Iosef | Actualizat: 11.07.2022 - 20:09
Cum să te descurci cu copiii la restaurant-Foto: PEXELS PHOTOS

Recent, o postare de pe Facebook a stârnit controverse în rândul internauților și i-a împărțit pe aceștia în două tabere. Cei de la J`ai Bistrot București au scris un mesaj pe pagina lor în care spuneau că zona cu nisip nu este loc de joacă pentru copii.

SHARE

„Dragii noștri, pentru că ne plac atât copiii cât și cățeii & pisicile, ne iubim și plantele și florile, dar ne place mai ales să bem o bere rece sau un cocktail de adulți, ne dorim ca toți cei din grădină să se poată bucura în liniște de timpul petrecut la J'ai.

Suntem prietenoși cu copiii, dar vă reamintim că zona de nisip NU ESTE LOC DE JOACĂ.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”, este mesajul integral al celor de la J`ai Bistrot.

Citește și:VIDEO Șeful forțelor aeriene norvegiene vrea reunificarea vikingilor. Care e condiția

Postarea a adunat rapid peste o mie de comentarii și mai bine de două mii de reacții și aproape 100 de disribuiri.

„People be like „deștertificarea Olteniei = crearea celui mai mare loc de joacă din România”;

„Am fost de mai multe ori cu prieteni si copii de diferite vârste si ne-am simțit foarte bine, spațiul permite ca un copil să se joace pe lângă părinți. Deși am copil, mă deranjează atunci când sunt încălcate limitele bunului simț, de către copii sau adulți, deopotrivă.”;

„Nu va mai cereti atatea scuze! Nicaieri nu e dictatura bebelusilor ca in Romania. Nicaieri in alte locuri copiii zbiara sau alearga printre mese sau se joaca la baie cu apa la terase sau restaurante.”,

„Din această postare am aflat că există mulți părinți prost-crescuți.”, au fost reacțiile unora dintre cei care au comentat la postare.

Însă au fost voci și de partea cealaltă a baricadei

„Atunci de ce ați mai pus nisipul? Ca să fiți friendly doar cu cățeii, nu și cu copiii? Echitatea reală unde e? Am fost la voi, fii-miu s-a jucat în nisip pașnic, în liniște. Dar nu puteți să puneți nisip pe jos și să puneți un "nu e voie" în cârca părinților, pentru că nu mai e child friendly. Fiți cinstiți, pentru că postarea asta nu arată asta. Păcat. ”

„NU ÎNȚELEG DE CE AȚI PUS NISIP ACOLO DACA NU POT SA VIN CU PISICA SA-SI FACA NEVOILE IN EL?!? ”

„Dacă o să puneți gazon o să scrieți că sunteți prietenoși cu adulții, dar iarba nu se fumează. Eu nu vă mai trec pragul, chiar dacă mi-am cumpărat numai haine frumoase de la voi ”

„Adevarul este ca nu poti amesteca lucrurile. Ori e un loc unde te poti droga linistit ori e gradinita! Plus ca astia mici nu fac consumatie! ”

Citește și:„Festivalul” drogurilor pe șosele după Neversea. 43 de șoferi au fost prinși drogați la volan

Totuși, este posibli să nu fie vina părinților pentru copiii care nu stau cuminți când merg la restaurant. Conform specialiștilor, copiii de 4 ani nu pot sta mai mult de 45 de minute liniștiți la o masă și asta cu condiția să aibă o activitate, precum coloratul. Abia la vârsta de 8 ani un copil poate sta ceva mai mult de o oră în liniște la masă fără să se plictisească.

Există câteva sfaturi care pot ajuta părinții să-și învețe copiii să stea cuminți într-un restaurant sau la terasă, conform Babycenter.

1. Oferă o previzualizare. Înainte de a pleca, explicați unde mergeți , ce veți mânca și manierele la care vă așteptați.

2. Alegeți locul potrivit. Veți avea o ieșire mult mai plăcută dacă alegeți un restaurant care se potrivește vârstei și nivelului de maturitate al copilului dumneavoastră.

3. Explicați ce este vocea interioară și cum poate fii folosită . Spune-i copilului tău că oamenilor nu le plac zgomotele puternice când mănâncă, așa că va trebui să-și folosească „vocea interioară”.

4. Pregătește-te pentru agitație. Chiar și în restaurantele obișnuite, poate fi dificil pentru copilul dumneavoastră să rămână nemișcat pentru o perioadă lungă de timp – aproximativ 45 de minute este maximul pentru un copil de până la vârsta de aproximativ 5 ani.

5. Dacă totul eșuează, plecați. Încearcă să nu te enervezi dacă, după toată pregătirea ta, copilul tău este perturbator. În schimb, cereți nota de plată și terminați masa acasă sau într-un parc din apropiere, undeva unde copilul dumneavoastră poate alerga.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te