Cu toate acestea, potrivit revistei Scientific American, un alt mamifer este cel mai agresiv de pe planetă. Ba chiar mai mult de atât, chiar și Cartea Recordurilor îl listează ca fiind ”cel mai neînfricat animal din lume”.
Citește și: FOTO Lebădă rănită, salvată de Comisarii Gărzii de Mediu: Amendă pentru cei care nu declară păsările
Mai exact, este vorba despre bursucul african. Aceste mamifere trăiesc atât pe continentul african, cât și în Asia, în viziuni abandonate de alte animale. De ce este acest animal un adversar atât de greu de doborât?
Ei bine, pielea bursucului african este foarte rezistentă și elastică în același timp. Mai ales în zona gâtului, epiderma este foarte groasă și laxa, iar animalele care îl apucă de gât nu prind decât un colac de piele cauciucată.
Citește și: Reacția lui Carlo Ancelotti când Edi Iordănescu i-a spus obiectivul naționalei României: „M-a durut”
De asemenea, bursucul african mai are capacitatea de a-și roti corpul în piele atunci când este mușcat, tocmai pentru a ajunge la rândul să muște părțile sensibile ale adversarilor săi. Așadar, dacă este prins de spate, el se poate răsuci pentru a ataca animalul respectiv.
Iar asta nu e tot! Atunci când este atacat, această specie de bursuc ripostează cu o violență extraordinară. Probabil acesta este și motivul pentru care este rar vânat de prădători. Ba chiar mai mult de atât, dacă este provocat, el atacă neînfricat chiar și oamenii. Sunt cunoscute cazuri în care bursucul african a ucis lei, tigri, hiene, urși și chiar și crocodili, potrivit atlas-geografic.net.
Cu ce se hrănesc bursucii africani
Citește și: Românii cumpără produse de „lux” când plătesc cu cardul: Mâncare și dispozitive, printre preferate
În ceea ce privește alimentația bursucilor africani, ei au o listă mare de bucate, cercetătorii descoperind faptul că peste 60 de specii de animale îi cad pradă. Cu toate acestea, bursucii adoră mierea, fapt pentru care mai sunt cunoscuți și bursuci de miere. De asemenea, aceste mamifere prezintă gheare lungi și puternice pe care le folosesc pentru a desface stupii și pentru a distruge cuiburile termitelor.
În dieta bursucilor africani mai intră și șerpii veninoși pe care apucă cu fălcile puternice, devorându-i foarte rapid. Totodată, au existat și cazuri în care aceștia au fost văzuți mâncând șerpi extrem de periculoși precum mamba, cobre sau pitoni.
Poate castra un bivol
Se spune despre bursucul african că atacă folosind literalmente lovituri sub talie. Ba chiar prima mențiune din acest punct de vedere a fost publicată în anul 1947. La vremea respectivă, un astfel de animal ar fi fost văzut castrând un bivol adult. De asemenea, s-a mai spus despre acest bursuc că poate castra antilope, zebre și chiar și oameni, mai scrie sursa citată.
Citește și: Surse: Mai multe bănci vor fi investigate de Consiliul Concurenței din cauza indicelui ROBOR
Bursucii africani sunt numiți ”Bijj” în Pakistan. Aici, localnicii spun despre aceștia că dezgroapă cadavrele din locurile de odihnă. Ba chiar mai mult de atât, aceste mamifere sunt atât de temute încât, în timpul războiului din Irak, soldații britanici au fost acuzați că au eliberat mai multe astfel de animale pentru a-i teroriza pe localnici. Cu toate acestea, zvonul a fost dezmințit.